Τσίπρας: «Αν εκλεγώ θα επισκεφθώ τη Τουρκία» είπε στη Χουριέτ – Τι αποκάλυψε για το παππού του

Με τον ανταποκριτή της Hurriyet στην Αθήνα κ. Γιώργο Κιρμπάκη συναντήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξη Τσίπρα , στον οποίο είπε ότι σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές, θα επισκεφθεί την Τουρκία. Ενώ τόνισε ότι «Ο παππούς μου γεννήθηκε στο Φανάρι, η, δε, γιαγιά μου γεννήθηκε στο Μπαμπαεσκί».

Ελληνοτουρκικά : λύση με το Διεθνές Δίκαιο

Στην ανταπόκριση σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας διατηρεί τις ελπίδες του για τις εκλογές. Σε ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα πως θα είναι οι ελληνοτουρκικές θέσεις αν επιλυθεί το κυπριακό, ο κ. Τσίπρας είπε:«Θα μπούμε σε μία διαφορετική περίοδο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η Τουρκία και η Ελλάδα να βρίσκονται σε ένα κλίμα ψυχρού πολέμου. Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά αυτές μπορεί να τις επιλύσει το Διεθνές Δίκαιο. Αν υπάρχει καλή θέληση και αν αντιληφθούμε ότι το συμφέρον μας είναι η συνεργασία και η από κοινού ανάπτυξη, στην περιοχή μπορεί να αλλάξουν πολλά πράγματα»
 
Για το Κυπριακό

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το κυπριακό και το πώς αξιολογεί τις εκεί εξελίξεις, είπε ότι είναι αισιόδοξη εξέλιξη ότι εξελέγη ο κ. Ακιντζί και ότι υπάρχει ευκαιρία για μία ειλικρινή προσπάθεια για την ενοποίηση των δύο λαών. Υπάρχει μία ευκαιρία για τη δημιουργία ενός πλαισίου για την εγκατάλειψη του παρελθόντος και την επίδειξη ενδιαφέροντος για το μέλλον.