Τσίπρας-Νταβούτογλου: Συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη και μίλησαν για το προσφυγικό

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέντ Νταβούτογλου.

Τσίπρας-Νταβούτογλου: Συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη και μίλησαν για το προσφυγικό

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέντ Νταβούτογλου. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Στην μεταξύ τους συνομιλία συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών / μεταφορών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε οτι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες -μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης- υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.