Τσίπρας θα δει Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη

Για το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Τούρκου Π/Θ Νταβούτογλου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό  Τσίπρα γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu (με τον τίτλο «Τηλεφώνημα από τον Νταβούτογλου στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ Τσίπρα»)
Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε χθες τον Έλληνα ομόλογό του, τον συνεχάρη για τα εκλογικά αποτελέσματα και ευχήθηκε επιτυχία στις εργασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Επιπλέον, κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Τουρκία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, μετά τις εκλογές στην Τουρκία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός , με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών και θα χαρεί να επισκεφθεί την Τουρκία μετά τις εκλογές. Επίσης, επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί η συνεργασία σε αρκετά ζητήματα και κυρίως στην μεταναστευτική κρίση.
Οι δυο Πρωθυπουργοί φέρεται να συμφώνησαν, επίσης, να πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.