Ερντογάν:» Στην υπόθεση ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ, δεν μπήκε ακόμη τελεία»

Ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη δήλωση του σχετικά με την απόφαση είπε «δεν είναι σωστό να γίνονται δηλώσεις πριν ακόμα ανακοινωθεί η επίσημη αιτιολογία της απόφασης.  Επίσης θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το χρονοδιάγραμμα για το Ανώτατο Δικαστήριο.  Βέβαια ευχή μας και επιθυμία μας είναι να έχουν ληφθεί σωστές αποφάσεις.  Όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι η στιγμή που μπαίνει τελεία. Αφού δούμε την αιτιολογημένη απόφαση, τότε θα μπορούμε να σχολιάσουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , κ.Κεμάλ Κιλίτσντάρογλου,  αναφορικά με τις αποφάσεις είπε :  «Στο  Σιλιβρί (περιοχή δικαστηρίου)  υπάρχουν δικαστές, υπάρχουν εισαγγελείς, υπάρχει δικαστήριο , αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη.  Στην Τουρκία αντιτιθέμεθα σε κάθε είδους πραξικόπημα, απ’ όπου και αν προέρχεται. Αν όμως σε μία χώρα δεν υπάρχει εκδίκαση κατά τρόπο δίκαιο , αυτό δεν το αποδεχόμεθα.  Θα παίρνετε τους ανθρώπους, θα τους φυλακίζετε και δεν θα τους δίδετε δικαίωμα υπεράσπισης.  Η εξουσία του ( κυβερνώντος κόμματος) ΑΚΡ πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ακόμα και την έννοια της δικαιοσύνης».

Ο αρχηγός του ΜΗΡ, κ.Ντεβλέτ Μπαχτσελί,  είπε   «Αποτελεί μαύρη κηλίδα στη βούληση του έθνους επίσης ύβρη και ασέβεια η τιμωρία που δόθηκε σε έναν βουλευτή που έφτασε στο βουλευτικό αξίωμα με τη βούληση του έθνους (αναφέρεται στον βουλευτή του ΜΗΡ στρατηγό εν αποστρατεία, Ενγκίν Αλάν που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 ετών).   Είναι ολοφάνερο ότι η απόφαση ματώνει τις συνειδήσεις και επιβεβαιώνει την έλλειψη δικαιοσύνης».

Την απόφαση του δικαστηρίου καταδίκασαν έντονα οι δικηγόροι και οι συγγενείς των κατηγορουμένων.