Βασανισμός σκύλου από οπλίτες: Και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις έρευνες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς που πρωταγωνιστούν στο βίντεο φρίκης που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και στο οποίο καταγράφεται ο απάνθρωπος βασανισμός ενός σκύλου εντός της στρατιωτικής μονάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, μετά τη διαταγή της σχετικής έρευνας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκκινήσει τις διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού.  

Ήδη πάντως από πλευράς ΓΕΣ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τόσο των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο βίντεο να πετούν πάνω από την περίφραξη το βασανισμένο τετράποδο, όσο και εκείνου που μαγνητοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη τους. Καλά ενημερωμένες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για  στρατεύσιμους που απολύθηκαν από μονάδα της Ηπείρου όπου υπηρετούσαν τη θητεία τους. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση: 

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.