Βενεζουέλα: Αυτός είναι ο Πτέραρχος που πρωτοστατεί στην αποστασία

Ημέρες «οργισμένες» στην Βενεζουέλα Εν ενεργεία πτέραρχος καλεί σε αποστασία. Κάνει λόγο για μεγάλη υποστήριξη του Γκουαϊδό από τις ένοπλες δυνάμεις.
Κάθε ώρα φαίνεται πως… εγκυμονεί εξελίξεις στην Βενεζουέλα. Ο Βενεζουελάνος εν ενεργεία πτέραρχος που αναγνώρισε ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό, αναφέρει τώρα πως «δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων λίγων ωρών, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάβαση στη δημοκρατία».

Μάλιστα τονίζει πως ο λαός της Βενεζουέλας, το 90% των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας δεν είναι με τον δικτάτορα, είναι με τον λαό της Βενεζουέλας.

Ο πτέραρχος κάλεσε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις να επαναστατήσουν εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και να αναγνωρίσουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό ηγέτη την ώρα που αυξάνεται η πίεση από το εσωτερικό της Βενεζουέλας αλλά και από το εξωτερικό προς τον Μαδούρο να παραιτηθεί.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα στο Twitter ο στρατηγός Φρανσίσκο Γιάνες της Ανώτερης Διοίκησης Αεροπορίας, λέει ότι τα περισσότερα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη αποσύρει τη στήριξή τους στον Μαδούρο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι θύμα ενός πραξικοπήματος υποκινούμενου από τις ΗΠΑ.