Bίτσας στο προσωπικό του ΥΠΕΘΑ: Τον Πάνο (Καμμένο) να τον αγαπάτε

«Τον Πάνο να τον αγαπάτε. Να έχετε διαφωνίες, αλλά να τον αγαπάτε». Με αυτήν την παρότρυνση προς το σύνολο του προσωπικού του ΥΕΘΑ, και προφανώς προς τον διάδοχο του ο απερχόμενος ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας θέλησε να ευχαριστήσει τον Πάνο Καμμένο για την τριετή συνεργασία τους στο υπουργείο. Εξηγώντας μάλιστα τους λόγους και χρησιμοποιώντας θερμά λόγια τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόνισε: Γιατί αγαπάει την πατρίδα και τις ενοπλες δυνάμεις. Είναι καρφωμένα στο μυαλό του. Μερικές φορές δεν γυρίζουν από το κάρφωμα. Ήταν χαρακτηριστικό ότι για εμένα η συνεργασία ήταν εύκολη.»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: 

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις γίινεται κάποιος απολογισμός. Αλλά ο απολογισμός είναι συλλογικός και δεν είναι η ώρα του. Είμαι διπλά ευχαριστημένος. Πρώτον για την εμπειρία που έζησα αυτά τα σχεδόν τρια χρόνια. Και κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Και δεύτερον γιατί σαν αναπληρωτής υπουργός έρχεται ένας ανθρωπος που τον αγαπώ. Ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία και εμπνέει μια σιγουριά για το τι θα ακολουθήσει. Θα ήθελα να ξεχωρίσω καποιες στιγμές.

Μια στιγμή όταν ήρθε ο υπουργός Πανος Καμμένος και μου λεει αναλάβαμε το προσωπικό. Τότε τον ρώτησα τι σημαίνει αυτό; Και μου απαντάει σε 15 ημέρες πρέπει να έχουμε φτιαξει 5 χοτ σποτ. Και εκεί αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός στρατός οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν ειναι μόνο οργανωμένες. Αλλά ότι πιανουν στα χέρια τους με μεράκι το φέρνουν σε πέρας. Μια δεύτερη στιγμή ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η γείτονα χώρα. Εκείνο το βράδυ που ξαφνικά μαζευτήκαμε όλοι εδώ.

Δηλαδή οι ελληνικές ενοπλες δυνάμεις ήταν στις θέσεις τους σε μια ώρα και 32 λεπτά κάναμε ώστε οι ελληνικες δυνάμεις να είναι στις θέσεις τους. Κερδίσαμε και ένα τρίτο πράγμα, το οποίο μας χαρακτηρίζει. Η μεγαλύτερη τομή ότι μπορέσαμε να λειτουργήσουμε σαν μια ομάδα. Και αν κατι μας χαρακτήριζε σαν δίδυμο είναι ότι ακούμε και το παλεύουμε. Όταν αρχίσαμε και συζητάγαμε για το νεο ειδικό μισθολόγιο τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι όπως καταλήξανε.

Η προσπάθεια που έκανε ο ναυαρχος αποστολάκης και η πολιτική βοήθεια που έβγαινε με ένα θυμικό που βγάζει ο υπουργός είχε αποτέλεσμα. Και βέβαια η θέληση του πρωθυπουργού. Και μέσα στον αύγουστο θα υπάρχουν πιέσεις. Αλλά έχουμε μια βάση. Κάναμε σοβαρά βήματα και ολοκληρώνουμε αυτο που λεγόταν 20 χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις την αναδιοργάνωση των ΕΔ. Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που πρέπει να ενισχυθεί η ΠΑ ΠΝ ΣΞ. Είμαι από τους ανθρώπους που μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.

Γιατί ξέρω από τη μια μεριά τις δυνατότητές μας και από την αλλη ποιοι ανθρωποι ηγούνται των δυνατότητων μας. Δίνουμε τη δυναότητα έτσι στον ελληνικό λαό να κάνει τις ειρηνικές του διαμάχες. Η ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι των συμμάχων μας είναι σημαντική. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά και σε διεθνές επίπεδο. Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση να ηρεμήσουν τα πράγματα. Πως οργανώνεις ακόμη εχω οδηγώ αυτό που είχε πει ο καζαντζάκης.

Εχει σημασια να ξερεις αυτό που θέλεις να κάνεις. Θέλω να πω μια μεγάλη ευχαριστία για τον τρόπο που με αγκάλιασαν και με σεβάστηκαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν τους πρώτους με υποδέχθηκαν εδώ. Τον στρατηγό των μιχαλη κωσταράκο. Τον βασίλη τελλίδη. τον χρήστο το βαίτση και τον ναύαρχο το γιώργο γιακουμάκη. Είμαι εξαιρετικά υπευθυνος και ευτυχής για τη συνεργασία με τον αγες αγεν και τον αγεα. Έχουμε έναν αρχηγό ΓΕΕΘΑ που δεν ξέρω αν έχουμε πολλές φορές αντίστοιχο.

Όχι μονο με την έννοια των θεωρητικών γνώσεων ή των οργανωτικών ικανοτήτων. Αλλά και με της γνώσης του τί γινεται στην Ελλάδα και στον περίγυρό του. Και θέλω να πω πόσο με έχουν βοηθήσει οι συζητήσεις μας. Θα ήθελα να τελειώσω τις ευχαριστίες. Τον Πάνο να τον αγαπάτε. Διαφωνίες αλλά να τον αγαπάτε. Γιατί αγαπάει την πατρίδα και τις ενοπλες δυνάμεις.

Είναι καρφωμένα στο μυαλό του. Μερικές φορές δεν γυρίζουν από το κάρφωμα. Ήταν χαρακτηριστικό ότι για εμένα η συνεργασία ήταν εύκολη. Χθές αποχαιρετήσαμε σαν Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τον τελευταίο επιζώντα τον Γιώργο τον Τασσά. Ξέρετε ότι οι πρόσκοποι έχουν ενα τραγουδι που καταλήγει: Δεν χωριζόμαστε για πάντοτε θα ξαναβρεθούμε. Φώτη έρχεσαι σε ένα υπουργείο με μεγάλες δυσκολίες αλλά για τα δύσκολα είσαι. Θέλω να σου ευχηθώ καλή επιτυχία για την οποία είμαι σίγουρος. Αλλα η βοήθεια που θα πάρεις θα είναι τόσο μεγάλη για να κάνεις τη δουλειά σου και θα σου έλεγα να το εκμεταλλευτείς.