Ξέφυγε πάλι ο Ερντογάν: «Όσο κάθεστε ήσυχοι, ο πύραυλος Tayfun δεν θα χτυπήσει την Αθήνα»

Σε νέο προκλητικό παραλήρημα προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην εκδήλωση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, πας και μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

Επανέλαβε επίσης τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. «Όταν η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της, εμείς θα καθόμαστε άπραγοι με σταυρωμένα χέρια;».

Παράλληλα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όσο οι Έλληνες φέρονται με σύνεση, η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί στη χώρα. «Λένε συνέχεια για τον πύραυλο Tayfun που αναπτύσσουμε και τι θα γίνει αν χτυπήσει την Αθήνα. Όσο είστε συνετοί, δεν θα επιτεθούμε στην Αθήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσευχή της Παρασκευής στην Τουρκία, έκανε ξανά προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Για το βρετανικό περιοδικό «The Economist» το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».