Ξεκάθαρη απειλή Ερντογάν: Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν κάνουμε πλάκα – «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» είπε ο Τσελίκ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εξαπέλυσε νέα απειλή κατά της Ελλάδας, μιλώντας στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της πολυεθνικής και προκλητικής άσκησης «EFES-2022» λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι υπόλογη στην ιστορία. Πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, δεν κάνουμε πλάκα», όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμα, πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι [εννοώντας τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις] αν πουν κάτι, κρατούν το λόγο τους. Η Ελλάδα παρεξηγεί την υπομονή μας. Προειδοποιώ την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα την κάνουν να το μετανιώσει και να απογοητευτεί όπως πριν από ένα αιώνα».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα διεξάγουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στη βόρεια Συρία ενώ έπειτα αναφέρθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας πως «η ειρήνη και η σταθερότητα στον κόσμο κρέμονται από μια κλωστή». Ακόμα, τόνισε ότι «σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να μπουν στην ατζέντα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Γι’αυτό και θα είναι υπόλογοι, θα δώσουν λογαριασμό για αυτό ενώπιον της ιστορίας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν στάθηκε μόνο εκεί και δήλωσε πως: «Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει εξουσιοδότηση για το Καστελόριζο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική μας χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Μάλλον, ο κ. Μητσοτάκης κάνει τουριστικά ταξίδια στα νησιά».

Η απαράδεκτη και αδιανόητη έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας αποδείχθηκε και από μια ανάρτηση που έκανε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες από την άσκηση «EFES-2022» και στην περιγραφή έγραψε «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».