2000 ξένοι στρατιώτες στην Τουρκία για τους Patriot

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η άφιξη 2000 ξένων στρατιωτών του NATO στην Τουρκία για να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους PATRIOT της συμμαχίας, για το ενδεχόμενο που η Τουρκία δεχθεί αεροπορική η πυραυλική επίθεση απο τη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα Taraf στην Τουρκία θα εγκατασταθούν 6 Μοίρες Patriot. Mια γερμανική και μια αμερικάνικη μοίρα θα εγκατασταθούν στην περιοχή των Αδάνων όπου βρίκσεται η αμερικανική βάση του Ιτζίρλικ. Άλλες δυο γερμανικές Μοίρες θα εγκατασταθούν στην περιοχή Μάρας και οι δυο Ολλανδικές Μοίρες θα εγκατασαθούν στην πόλη  Άντεπ.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αποκλείστηκε το Ντιγιαρμπακίρ , που είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη περιοχή των νοτιοανατολικών επαρχιών της χώρας » καθώς θα μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας και ο Άσαντ ενδέχεται να ξεσηκώσει τους Κούρδους της πόλης».
Κάθε Μοίρα Patriot εκτός απο το ραντάρ και το σύστημα ελέγχου πυρός, θα διαθέτει 4 ή 8 εκτοξευτές που έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης 12 ή 16 αντιαεροπορικών πυραύλων. Το μέγεθος της Μοίρα διαφέρει απο την προέλευση της χώρας. Πάντως σε περίπτωση που λειτουργήσουν θα μπορούν να εκτοξευθούν μέσα σε λίγα λεπτά 768 αντιαεροπορικοί πύραυλοι δημιουργόντας μια αντιπυραυλικού και αντιαεροπορική ομπρέλα στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανοί στρατιώτες έφθασαν στην Τουρκία για την εγκατάσταση των Patriot

Ρωσία: «Εποικοδομητικό» το σχέδιο Τουρκίας για Συρία