Αιγαίο: Από τις υπερπτήσεις των F-16 στις δεκάδες παραβιάσεις των ATR-72

Όι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας είχαν «όρεξη» για προκλήσεις σήμερα, καθώς τόσο μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας όσο και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας πραγματοποίησαν αρκετές παραβιάσεις.

Σύμφωνα με πηγές πληροφόρησης του OnAlert, εκτός από τις υπερπτήσεις που σημείωσαν τουρκικά F-16 περί τις 4 το απόγευμα πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν συνολικά 40 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου ATR-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν 32 παραβιάσεις ενώ οι υπόλοιπες 8 παραβιάσεις έγιναν από 6 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Χαρκατηριστική είναι και η εικόνα που δημοσίευσε το έγκριτο ItaMilRadar, σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους τύπου ATR-72 του τουρκικού Ναυτικού:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, περί τις 16:00 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω τις νήσους Παναγιά και Οινούσσες. Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε διαδοχικές υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά σε ύψος 22.000 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτιστηκαν από ελληνικά μαχητικά.