Προκλητικές υπερπτήσεις και συνολικά 91 παραβιάσεις στο Αιγαίο από τη Τουρκία

Σταθερά και αμετάκλητα συνεχίζει την επιθετική της τακτική η Άγκυρα στο Αιγαίο πραγματοποιώντας σχεδόν καθημερινά αλλεπάλληλες υπερπτήσεις με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά, πάνω από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, προκαλώντας σε εναέριες εμπλοκές τα αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Σήμερα, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, 20 τουρκικά μαχητικά , 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου προχώρησαν σε συνολικά 91 παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου, ενώ οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν προκλητικά πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, όπως η Λέρος, οι Λειψοί και οι Αρκιοί.

Οι υπερπτήσεις σημειώθηκαν σε σχετικά υψηλό ύψος, στα 11.000, τα 20.000 και 26.000 πόδια, ωστόσο σε τρεις περιπτώσεις πέταξαν στα 7.000 πόδια (περίπου 2,3 χιλιόμετρα). Συνολικά σήμερα τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα πάνω από τα Λέβιθα, τη Παναγιά, τις Οινούσσες , το Αγαονήσι, τους Λειψούς και τη Λέρο.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά τα οποία σε έξι περιπτώσεις ενεπλάκησαν σε έξι εικονικές αερομαχίες.