ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για την κράτηση και εντολή απέλασης του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Σε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, εξαιτίας της κράτησης και εντολής απέλασης κατά του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, οι αρχές στην Τουρκία όχι μόνο δεν επέτρεψαν στον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, να μπει στη χώρα αλλά αποφάσισαν και την άμεση απέλασή του! 

Την είδηση για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Γιώργου Βαρυθυμιάδη έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καρδιολόγος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης.