ΥΠΕΞ: Το ευχαριστώ της Ελλάδας στην Τουρκία για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη – Η ανάρτηση στα τουρκικά

Πρώτη ενημέρωση 13.31

Δεύτερη ενημέρωση 14.22

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) ευχαριστεί την Τουρκία για την αποστολή βοήθειας στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν σαρώσει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

«Θερμές ευχαριστίες στην Τουρκία για την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας στην & τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο Twitter.

Με εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία θα στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες η τουρκική προεδρία.

«2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Kαι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε από μεριάς του τη γείτονα χώρα για την βοήθεια της για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με ειδική αναφορά στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφία αρχείου Intime News