Η υποδοχή του Υφ.Υπ.Εξ.Τσιάρα, στον Νταβούτογλου και τη σύζυγο του

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας υποδέχτηκε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Τσιάρας καλωσόρισε τον Αχμέτ Νταβούτογλου με μία θερμή χειραψία, ενώ οι δυο άνδρες είχαν ολιγόλεπτη εγκάρδια και φιλική συζήτηση.

 Όμως η χειραψία του Τσιάρα με την μαντηλοφορούσα σύζυγο του τούρκου υπουργού Σαρέ Νταβούτογου προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Καθώς πολλές γυναίκες που  τηρούν τους κανόνες του ισλάμ , αποφεύγουν να κάνουν χειραψία με άνδρες.

 Όμως η Σαρέ Νταβούτογλου θεωρείται απο τις πιο υψηλού επιπέδου γυναίκες του τουρκικού πρωτοκόλλου, γιατρός στο επάγγελμα και τήρησε το πρωτόκολλο όπως πρέπει, χωρίς να προσαρμόζει τίποτα στο Ισλάμ.

Από νωρίς το πρωί, στην πύλη 9 των επισήμων είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και από την ελληνική πλευρά αλλά και από την τουρκική αντιπροσωπεία. Η φρουρά του τούρκου αποτελούνταν από 20 άνδρες που είχαν έρθει από την Άγκυρα και συνεργάστηκαν με τους έλληνες συναδέλφους τους.