Υποβαθμίζουν οι Τούρκοι την «απόπειρα δολοφονίας Νταβούτογλου στην Αθήνα»

<<Δεν έγινε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Υπουργού, τόσο στο επίσημο, όσο και σε αυτό που θα γινόταν συνάντηση με το λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, κ. Λεβέντ Γκιουμρουκτσού, κατά την εβδομαδιαία καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου,  και απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα (σε ελληνική εφημερίδα) περί μπλοκαρίσματος σχεδίου δολοφονίας του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβουτογλου  κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
 

Πρόσθεσε ωστόσο – υποβαθμίζοντας και άλλο το θέμα-  ότι «σε πολλές επισκέψεις φθάνουν σε μας τέτοιου είδους πληροφορίες. Κάποτε πραγματοποιήσαμε δύσκολες επισκέψεις στη Λιβύη και στο Ιράκ. Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα. Τις απαιτούμενες ενέργειες κάνει και η απέναντι πλευρά. Η λήψη μέτρων είναι υπό την ευθύνη της φιλοξενούσας χώρας>>. 
Από την όλη διατύπωση της δήλωσης – που πήραμε από την εφημερίδα  Haberturk – οι Τούρκοι δεν φαίνεται είτε να πήραν το θέμα πολύ σοβαρά είτε δεν θέλουν εκ των ύστερων να του δώσουν προβολή.

Γενικά το θέμα αναφέρεται πολύ χαμηλά  και όλες μιλάνε για ισχυρισμούς: Η προαναφερθείσα  εφημερίδα (Haberturk) παρουσιάζει το θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων και με τον τίτλο «Ισχυρισμός για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Νταβούτογλου: έγιναν τα απαιτούμενα».
Η Aksam, παρουσιάζει το θέμα επίσης στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Τέτοιου είδους καταγγελίες γίνονται, ελήφθησαν όλα τα μέτρα» και τον υπέρτιτλο «Δήλωση για τον ισχυρισμό ότι θα γινόταν δολοφονική ενέργεια εναντίον του Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα». 
 
 Προσθέτει ακόμα ότι ο κ.  Γκιουμρουκτσού, τόνισε πως με τη δημοσίευση του θέματος σε μία (ελληνική) εφημερίδα, ήρθαν σε επαφή και πάλι με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν πως πριν από την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, καθώς και κατά τη διάρκεια αυτής, ελήφθησαν όλα τα μέτρα ασφάλειας.
 
Η Taraf γράφει και αυτή για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Σε πολλές επισκέψεις έγιναν τέτοιου είδους καταγγελίες για δολοφονικές επιθέσεις». 
 
Διαβάστε ακόμη:

Απόπειρα δολοφονίας Νταβούτογλου στην Αθήνα «ανακάλυψαν» οι Τούρκοι