111 Πτέρυγα Μάχης: Οδηγείται στην «έξοδο» ο Διοικητής μετά την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται ότι θα σημειωθούν στην Πολεμική Αεροπορία μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, οι οποίες έπληξαν αποθήκη πυρομαχικών που άνηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Διοικητής της Μονάδας θα απομακρυνθεί από την θέση του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, καθώς διαπιστώνεται ότι υπήρχαν ελλιπή μέτρα πυαρσφάλειας στην αποθήκη πυρομαχικών.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι τα βλήματα που εξερράγησαν, θραύσματα των οποίων εκτοξεύτηκαν σε μεγάλες αποστάσεις, ήταν παλιότερης γενιάς και δεν επηρεάζουν το αξιόμαχο των αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Σημειώνεται ότι ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριο Νικολαΐδης ανέλαβε επίσημα καθήκοντα μόλις πριν τέσσερις μήνες, στις 31 Μαρτίου 2023. Υπενθυμίζεται επίσης πως, νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, διαβεβαιώνοντας πως αφενός αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και αφετέρου ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης. Μάλιστα, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο».

Φωτογραφίες Reuters