96% των στρατιωτικών δηλώνουν ως κύριο πρόβλημα το οικονομικό! Έρευνα

Η μοναδική έρευνα που είχε γίνει για τους στρατιωτικούς από τη VPRC , είχε συγκλονιστικά ευρήματα για την απόγνωση που νοιώθουν.

96% των στρατιωτικών δηλώνουν ως κύριο πρόβλημα το οικονομικό! Έρευνα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έρευνα της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Monthly Review,είχε δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο πριν οι στρατιωτικοί υποστούν τον “Αρμαγεδώνα” των περικοπών. Γι΄ αυτό και τα ευρήματά της αποκτούν σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Οι στρατιωτικοί σε ποσοστό 96% δήλωναν ως πρώτο πρόβλημα το οικονομικό. Ακριβώς ίδιο είναι το ποσοστό που αναφέρει ως μεγάλο πρόβλημα τις συχνές μεταθέσεις. Ανασφάλεια και  αβεβαιότητα για το μέλλον να συμπληρώνουν το κατάλογο.

Όσο για την “αξιοπιστία” της αξιολόγησής τους; Τα ποσοστά είναι επίσης τραγικά

Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε πριν υποστούν τις μεγάλες περικοπές στο εισόδημά τους και πριν βιώσουν την εμπειρία των φετεινων κρίσεων και μεταθέσεων στις ΕΔ.

Ίσως θα έπρεπε αυτή την έρευνα να την μελετήσει ο ΥΕΘΑ και το επιτελείο του.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ελλάδα – Αίγυπτος – Κύπρος: «Ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε κοινές απειλές – Νέα δεδομένα και ψυχρολουσία για την Τουρκία

Η Κοινή Δήλωση μετά τη τριμερή συνάντηση αποτυπώνει τη μετάβαση της τριμερούς συνεργασίας σε ένα περισσότερο επιχειρησιακό μοντέλο