Αναπόφευκτη η αύξηση της θητείας,κατά το ΥΦΕΘΑ.Τι είπε

Περίπου ως αναπόφευκτη παρουσίασε την αύξηση της θητείας ο ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλος ε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
“ Η μεγάλη μείωση της θητείας που έγινε στο στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι σαφές και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο.
Το να αυξηθεί η θητεία νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Θα τεθεί γρήγορα πιστεύω στο τραπέζι.
Από τη στιγμή που σταματήσαμε να παίρνουμε και τους 5ετούς θητείας οπλίτες, γιατί πλέον δεν υπάρχουν κονδύλια, υπάρχει ένα έλλειμμα.
Κι να πούμε και κάτι άλλο. Ακόμη και στους πιο σύγχρονους στρατούς, στην Αμερική κλπ. δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες μόνο από τους επαγγελματίες οπλίτες, χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του στρατού και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια, επαναλαμβάνω και να πάρουμε τις πρέπουσες αποφάσεις.
Νομίζω ότι και η συγκυρία είναι τέτοια που μας επιβάλει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στο χρόνο και δεν θα αλλάζουν ανάλογα με τις πολιτικές βλέψεις, ή τα πολιτικά σχέδια κάποιου κόμματος ή κάποιας κυβέρνησης”.