Απάντησε στο Πάγκαλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Οι Ένοπλες Δυννάμεις αποτελούν εγγύηση και για την ασφάλεια της περιοχής και για τον ελληνικό λαό που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα ένστολα παιδιά του. Αποτίουμε τιμές στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ΕΔ για τη δουλεια που κάνουν ,μια δουλειά που χρειάζεται γερά νεύρα και ξεπερνά τις ψυχοσωματικές αντοχές ενός ατόμου. Τιμάμαι αυτές τις ΕΔ,είμαστε βέβαιοι ότι με τέτοιες ΕΔ ,η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον την ηρεμία της για να ρίξει τις δυνάμεις της στη μεγάλη μάχη για το ξεπέρασμα της κρίσης». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,απάντησε με ηχηρό τρόπο στις όποιες απαξιωτικές αναφορές έγιναν εναντίον των στελεχών των ΕΔ το τελευταίο διάστημα, ειδικά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Η δήλωση Παπούλια μετά από δίωρη ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία ,αποτελεί απάντηση στα περί «μη παραγωγικών» που είπε και επανέλαβε σε αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο μήνα ο κ.Πάγκαλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για τις απειλές και την αντιμετώπισή τους αλλά και για τους εξοπλισμούς,αφού παρόν ήταν και ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών.