Βασίλειο του καψονιού το στρατόπεδο στο Μεσολόγγι

Γράμμα από το Μεσολόγγι έφθασε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων με φοβερές καταγγελίες.Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αξιωματικός του στρατοπέδου απάντησε με καψόνια στους στρατιώτες και απειλές προς το Δίκτυο!

Τι κατήγγειλα οι στρατιώτεςς

“Σε ένα πολυδιαφημισμένο και πρόσφατα «ανακαινισμένο» στρατόπεδο από την πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις 1ου παγκοσμίου πολέμου.
 Από τη μία, υπάρχει ένα μαγειρείο και εστιατόριο μακριά από οποιαδήποτε συνθήκη υγιεινής με βρώμικα σκεύη, δίσκους που έχουν υπολείμματα φαγητού από την προηγούμενη μέρα, άπλυτα ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, με έντομα μέσα στο φαγητό όπως κάμπιες, μύγες και άλλα παρόμοια, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μικρή ποσότητα φαγητού που σερβίρεται πχ ένα μπιφτέκι με  4 πατάτες μετρημένες και 5-6 κομμάτια ντομάτας για σαλάτα.
Απ’ την άλλη οι τουαλέτες είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση με το μεγαλύτερο ποσοστό να μην λειτουργούν, είτε είναι βουλωμένες είτε έχουν χαλασμένα καζανάκια κτλ και χωρίς να απολυμαίνονται σωστά γιατί υπάρχει έλλειψη χλωρίνης και άλλων απορρυπαντικών, γαντιών και λάστιχου.
Την ίδια στιγμή δίπλα στο θερινό καψιμί έχει δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια χωματερή που είναι μια τεράστια εστία  μόλυνσης!
Οι θάλαμοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι, στοιβάζονται από 45 άτομα και πάνω, οι οποίοι είναι βρώμικοι και παρατημένοι.
Υπάρχει επίσης ένα ιατρείο το οποίο υπολειτουργεί, με ελάχιστα φάρμακα και εξοπλισμό και με έλλειψη προσωπικού.
Αυτή η κατάσταση υπάρχει  και είναι ανέφικτο να αλλάξει παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων μας να είναι όλα καθαρά και βιώσιμα για όλους.
Από την πρώτη μέρα της στράτευσής μας κληθήκαμε να καλύψουμε εμείς οι ίδιοι την έλλειψη προσωπικού και την ανοργανωσιά  με άπειρη δουλειά γραφείου πχ συνεντεύξεις, ιατρικά τεστ, διανομή ιματισμού, αντικατάσταση του αναγκαίου προσωπικού με πάρα πολλές ώρες εργασίας κάτι που ισχύει ακόμη και τώρα. Πολλοί φαντάροι είναι κλεισμένοι σε γραφεία κάνοντας πολύωρη δουλειά καλύπτοντας τις κενές θέσεις σε προσωπικό. 
Η εκπαίδευση μας από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν γεμάτη ακρότητες και καταπάτηση του ωραρίου εις βάρος του ελεύθερου χρόνου πχ χαλάρωση, ατομική υγιεινή κτλ. Με τρανταχτά παραδείγματα  το έρπινγκ μέσα σε πέτρες και αγκάθια 6 φορές σ΄ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τη μέρα που πήγαμε για βόλεϊ παρόλο που βρισκόμασταν από τα ξημερώματα μέχρι αργά το μεσημέρι μέσα στον ήλιο χωρίς κανένα διάλλειμα και μετά από πορεία 8 χλμ δεν μας έδωσαν ούτε καν νερό…”