Βιαιοπραγία κατά στρατιώτη καταγγέλουν συνάδελφοί του

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία για βιαιοπραγία κατά στρατιώτη μας μεταφέρθηκε από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.Όπως πάντα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τη δημοσιοποιούμε για να διερευνηθεί από το ΓΕΣ,που πάντα δίνει μια απάντηση.
Σύμφωνα με την καταγγελία:
 
“… Η απαράδεκτη συμπεριφορά των στελεχών έφτασε στο αποκορύφωμα της την Πέμπτη 10 Μαΐου όταν μετά την μεσημεριανή φρουρά και ενώ οι φαντάροι μαζεύονταν για τις καθημερινές αγγαρείες και ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ στρατιώτη και αρχιλοχία ο τελευταίος, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού διανυκτέρευσης, είπε στον πρώτο να «πάει στα γ…..”. Ο στρατιώτης ζήτησε το λόγο από τον στρατιωτικό, ο οποίος μπροστά σε σχεδόν όλους τους στρατιώτες άρπαξε το φαντάρο και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά από τη δικαιολογημένη έντονη αντίδραση του φαντάρου, είχε το θράσος να γυρίσει να τον ξαναχτυπήσει, οπότε και επενέβησαν οι στρατιώτες και τον απομάκρυναν. Και ενώ συνέβαιναν αυτά, ο επικεφαλής του λόχου που λίγο πριν είχε δώσει πέντε μέρες φυλακή στο στρατιώτη για απρεπή συμπεριφορά, δεν έκανε το παραμικρό για να τον προστατεύσει, και όταν ο στρατιώτης κατευθύνθηκε προς το διοικητήριο για να αναφέρει το περιστατικό στο διοικητή, ο επικεφαλής είπε σε άλλο φαντάρο να τον ακολουθήσει γιατί «αυτό είναι τρελό».
Την επόμενη μέρα μάθαμε ότι ναι μεν ζητήθηκε από τη μονάδα να διεξαχθεί ΕΔΕ για να διερευνηθεί το συμβάν, αλλά ταυτόχρονα μάθαμε και ότι οι υπεύθυνοι του λόχου ετοιμάζουν να στείλουν το στρατιώτη για αναβολή για «απείθαρχη συμπεριφορά και εμφάνιση», μία πολύ συνηθισμένη πρακτική τον τελευταίο καιρό στο ΚΑΑΥ απέναντι σε φαντάρους που δεν τους «κάνουν» και γι’ αυτό το λόγο τους φορτώνουν τουλάχιστον ένα ακόμη εξάμηνο πριν απολυθούν οριστικά. Δεν είναι απίθανο το ότι στέλνουν το φαντάρο για αναβολή να είναι μία προσπάθεια να κουκουλώσουν την υπόθεση ή να γλιτώσουν το στρατιωτικό που άσκησε βία με τις λιγότερες συνέπειες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, απαιτούμε να καταθέσουμε σαν μάρτυρες υπέρ του στρατιώτη, καθώς και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αρχιλοχίας”.