Βιβλία στην ακριτική Ρόδο,από την Αποστολή της Εκκλησίας.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με σκοπό την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ελληνικές περιοχές και τη διανομή βιβλίων σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η Ρόδος και η Σύμη. Η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσέφερε 4.000 βιβλία και γραφική ύλη για τα δημοτικά σχολεία των νησιών και τις ανάγκες τους.

Προτεραιότητες του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία και η ανάπτυξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς του παιδιού. Η σχολική βιβλιοθήκη είναι ιδιαίτερα σημαντικός χώρος διότι δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη γνώση και να γνωρίσουν το βιβλίο. Η κάθε προσπάθεια εστιάζεται στο να βοηθήσουμε το παιδί να αγαπήσει το βιβλίο, το οποίο αναμφίβολα είναι αναντικατάστατη πηγή γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική προσφορά σας να μας αποστείλετε ως δωρεά εκπαιδευτικά βιβλία για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».