Δέσμευση Αβραμόπουλου για τις απολύσεις στις ΕΔ,για «το άμεσο μέλλον»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στρατιωτικών ,τουλάχιστον στο πρώτο “τροϊκανό κύμα”, δίνουν «κύκλοι»  του επιτελείου του ΥΕΘΑ,λέγοντας ότι “αυτό έχει συμφωνηθεί και με την τρόϊκα”.

Οι διαβεβαιώσεις δίνονται με αφορμή τα όσα έλεγαν άλλα μέλη της κυβέρνησης και ειδικά το επιτελείο Ρέππα,που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι απολύσεις να “αγγίξουν” και το χώρο των ΕΔ.

Πηγές του ΥΕΘΑ έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά αυτές οι δεσμεύσεις δεν έχουν μεγάλο χρονικό ορίζοντα και φθάνουν το πολύ μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.Μετά βλέπουμε…

Το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια και γι΄ αυτό δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από την κυβέρνηση που δεν δείχνει ικανή να βάλει πραγματικές κόκκινες γραμμές ακόμη και σε τόσο ευαίσθητα θέματα όπως αυτά των ΕΔ.Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ο κ.Παπαδήμος θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει σαφές ότι τέτοια θέματα δεν μπορούν καν να συζητούνται. Μέχρι στγμής δεν δείχνει πρόθυμος να το κάνει και αυτό αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους “διαπραγμάτευση”.