Δικαιωμένος ο Ζιαζιάς …στη θεατρομαχία με δήμο της Θεσσαλονίκης

“Νικητής” και “δικαιωμένος” βγαίνει ο Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς …στη θεατρομαχία του με το Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορηθήκαμε η κατάσταση έχει ως εξής:

          Το 2011 παραχωρήθηκε  κατά χρήση στο νέο Δήμο Παύλου Μελά το ομώνυμο Στρατόπεδο Παύλου Μελά προκειμένου  να αναδειχθεί σε μητροπολιτικό πάρκο και πνεύμονα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ευρύτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Η παραχώρηση έγινε για 30 χρόνια σύμφωνα με το άρθρο 84 του νόμου 3883/2010 προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού που διέπει την περιοχή, να αναπτύξει μη κερδοσκοπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, διαμορφώνοντας τις απολύτως αναγκαίες και νόμιμες υποδομές που πρέπει να είναι οι πιο ήπιες δυνατές.
          Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του Δήμου Παύλου Μελά ήταν να παραχωρήσει κατά χρήση για αντίστοιχο χρονικό διάστημα στο ΤΕΘΑ έκταση 30 στρεμμάτων σε άλλο σημείο  της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου. Έκταση που είναι κατάλληλη από πλευράς χωροταξικής, πολεοδομικής και δασικής νομοθεσίας για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Στρατού.
          Την παραχώρηση και τους όρους  αποδέχτηκε με την με αριθμό  417 απόφαση του (πρακτικό 18/2011 τακτικής συνεδρίασης)  το δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου.
          Ο δήμαρχος όμως αντί να τηρήσει την συμφωνία κοιτάει πως να αποφύγει την παραχώρηση της οφειλόμενης έκτασης κωλυσιεργώντας είτε δίνοντας εκτάσεις που είναι ακατάλληλες (Δασικές ή με πυλώνες ΔΕΗ υψηλής τάσης κτλ). Στο μεταξύ όμως και ενώ δεν έχει τηρήσει την συμφωνία συμπεριφέρεται λες και του ανήκει η έκταση.