«Εκτίμηση,σεβασμό και συμπόνοια» προς τα στελέχη των ΕΔ από τον ΥΕΘΑ

“Εκτίμηση,σεβασμό και συμπόνοια”,για τις “οδυνηρές και αιματηρές θυσίες” που έχουν υποστεί τα στελέχη των ΕΔ εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος.Αρκούν; Μάλλον όχι.

Ο ΥΕΘΑ που επισκέφθηκε τη Στρατιά και το ΑΤΑ παραδέχτηκε ότι πρέπει η Πολιτεία να κάνει ότι είναι δυνατόν για να ανακουφίσει τη δύσκολη ζωή των στρατιωτικών ,αλλά δεν θέλησε να δεσμευτεί για κάτι.

Δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς. Η τρόϊκα είναι εδώ…


Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ:

“… Έχω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν εκεί, από τους κορυφαίους της ηγεσίας, από τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, αλλά και όλους τους οπλίτες που υπηρετούν στους τρεις κλάδους, τα παιδιά του ελληνικού λαού, τα δικά μας παιδιά.
Ως κυβέρνηση γνωρίζουμε και εκτιμούμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ως ένα εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού, έχουν υποστεί και αυτές οδυνηρές, αιματηρές θυσίες και οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τις δικές τους οικογένειες, δοκιμάζουν και αυτοί μία δύσκολη καθημερινότητα.
Θεωρώ αυτονόητο – και το λέω με πλήρη βεβαιότητα – ότι έχουν αποσυνδέσει αυτά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις οριζόντιες περικοπές, από την ανάγκη επιτέλεσης του καθήκοντος κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει στη πατρίδα, στο Έθνος και στο Σύνταγμα.
Από την άλλη πλευρά, είναι καθήκον της Πολιτείας, είναι καθήκον της κυβέρνησης να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε αυτή τη καθημερινότητα, λιγότερο δύσκολη, για να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε στα πλαίσια του δυνατού, και από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να βελτιώνεται, να τους προσφέρουμε ό,τι γίνεται καλύτερο, για να διευκολύνουμε την αποστολή τους.
Όπως ξεκαθάρισα και στις συσκέψεις: τους πονάμε, τους αγαπάμε, τους τιμούμε και τους σεβόμαστε. Μιλάω για όλους όσοι υπηρετούν, με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, από την ηγεσία μέχρι τον πιο απομακρυσμένο υπαξιωματικό και οπλίτη, για όσους υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”.