Ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ από εν ενεργεία και απόστρατους.

Εν ενεργεία και απόστρατοι συναντήθηκαν με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, από κοινού με αντιπροσωπείες της ΑΝΕΑΕΔ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ συναντήθηκαν στα γραφεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), στη Βουλή των Ελλήνων, με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ.κ. Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη και το μέλος του τομέα Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Τάσο Μαυρόπουλο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαίρετο και εγκάρδιο κλίμα, αναλύθηκε η κατάσταση και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με το μείζον θέμα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και παρουσιάσθηκαν τα στοιχεία των αναλογιστικών μελετών που συντάχθηκαν, μετά από παραγγελία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά τα παρελθόντα έτη
Διατυπώθηκε ο έντονος κοινός προβληματισμός και ανησυχία των φορέων για το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδίως της επικουροποίησης αυτών και της μεταφοράς τους στο Υπουργείο Εργασίας, την αφαίμαξη της περιουσίας αυτών, την κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, την αβεβαιότητα βιωσιμότητάς του κλπ.
Εκφράστηκε από το Σύνδεσμό μας η παράκληση να γίνουν, εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να έρθουν στην επιφάνεια οι λόγοι και τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στη μη καταβολή του Βοηθήματος Οικονομικής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας των τέκνων των στρατιωτικών, στην επαπειλούμενη συγχώνευση των 3 Μετοχικών Ταμείων και συνεπώς στην περαιτέρω υφαρπαγή της περιουσίας των μέχρι και τώρα υγιών Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού και Αεροπορίας κλπ.
Τονίσθηκε ιδιαίτερα η μη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των Ελλήνων στρατιωτικών στις συσταθείσες επιτροπές περί καταρτίσεως αναλογιστικών μελετών και οι προφανείς λόγοι που τούτο συμβαίνει.