Ένστολη απόγνωση…

Στη πρόταση για διάλογο περί Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο,οι προθέσεις της κυβέρνησης για τους ένστολους είναι ξεκάθαρες.Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τελευταία στη λίστα των αποδοχών απ΄ όλο το δημόσιο! 1260 ευρώ θα είναι ο  πρώτος μισθός των αξιωματικών οι οποίοι είναι ουραγοί στο μελλοντικό Ενιαίο Μισθολόγιο.Πρώτοι στη σχετική λίστα όσοι διορίζονται στο υπουργείο Οικονομικών με 2309 ευρώ!
Δεν είναι το μοναδικό γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τα στελέχη των ΕΔ ,τους τελευταίους 12 μήνες. Μετά από τη περικοπή κατά 30% των συνολικών τους αποδοχών,διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση βελτίωσης της οικονομικής τους θέσης.
Η απόγνωση των στελεχών δεν αποτυπώνεται μόνο με τις συνεχώς αυξανόμενες παραιτήσεις. Ο αριθμός των παραιτήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 3000 πολύ σύντομα. Ωστόσο πολλοί είναι πλέον οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί οι οποίοι ζητούν και συζητούν για κάποια κίνηση διαμαρτυρίας,η οποία θα έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται η επανάληψη της συγκέντρωσης που είχε γίνει πριν από μήνες στο Μοναστηράκι,πάλι με τη μορφή …περιπάτου στα στενά της Πλάκας! Το ενδεχόμενο «λευκής απεργίας» δεν συζητείται αφού διαπιστώθηκε από την περίπτωση των χειριστών της ΠΑ,ότι «διχάζει» την κοινή γνώμη,την οποία οι στρατιωτικοί σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προκαλέσουν. Επιπλέον οι «απειλές» Βενιζέλου περί «ποινικού αδικήματος» είναι πρόσφατες.
Ωστόσο μετά και από τη στάση πληρωμών -έστω προσωρινής- που κήρυξε το ΜΤΣ,όλο και περισσότεροι αξιωματικοί θεωρούν αναγκαία την αποστολή ενός μηνύματος προς τη κυβέρνηση ότι οι αξιωματικοί βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.