Εντυπωσιακή άσκηση Εφέδρων Καταδρομέων.Φωτογραφίες

Οι άνδρες του ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ πραγματοποίησαν μια ακόμη αμφίβια καταδρομική άσκηση με τη συμμετοχή 25 Καταδρομέων και 20 Εφέδρων ετέρων όπλων, Αξιωματικών και Οπλιτών.

Με την Άσκηση αυτή καταδείχθηκε η μεγάλη τεχνική επιχειρησιακή επιτελική κατάρτιση που διαθέτουν οι οργανωμένοι σε Συνδέσμους Έφεδροι Αξιωματικοί των καταδρομών.
Η κινητή μονάδα Εφέδρων του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ, με επικεφαλής τον ακούραστο Πρόεδρο τον εφ. Ταγματάρχη (ΚΔ) Αλέξανδρο Κόντο, έφθασε το απόγευμα στη περιοχή του Σουνίου, αμέσως πραγματοποίησε αναγνώριση στόχου ,εδάφους – δρομολογίων, αναγνώριση θαλάσσης για τα δρομολόγια των πλωτών, εξέδωσε προειδοποιητική διαταγή νυκτερινής κρούσης – ενέδρας κ.α.

Οι επικεφαλής των τμημάτων καταδρομών – ετέρων όπλων Εθνοφυλακής πραγματοποίησαν ταχείες αναγνωρίσεις. Έγινε η συγκρότηση των τμημάτων σε στοιχεία κρούσης Καταδρομέων – Στοιχεία αντιαρματικών – καταστροφέων – λεηλατών, αποκοπές και η απεικόνιση τροχοφόρων.

Εκτελέστηκε προάσκηση ετέρων όπλων στη θάλασσα, βρεγμένοι στη θάλασσα επί 1 ώρα. Η εκδόσης τελικής διαταγής περι ώραν 00.00 σήμανε και την αναχώρηση των βρεγμένων τμημάτων ( αφού οι Καταδρομείς επιχείρησαν από βραχώδη ακτή, επήδησαν στη θάλασσα και όρμησαν για τη σιωπηλή νυκτερινή αποστολή τους).

Αφού την εκτέλεσαν με ακρίβεια που θα ζήλευαν οι ενεργές μονάδες , σιωπηλά και αστραπιαία εξαφανίστηκαν μέσα στη νύκτα σαν σκιές, πήγαν κτύπησαν χωρίς έλεος και χάθηκαν στο γενικό σκοτάδι που μας περιέβαλλε.