Επιδρομή φτώχειας.Ο στρατός καλείται να βοηθήσει.

Ευρύτερη συνεργασία με την Εκκλησία ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατά τη διάρκεια της παράδοσης αποπθήκης του Στρατού στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή». Η αποθήκη θα χρησιμοποιηθεί για να αποθηκευτούν τρόφιμα και ιματισμός για άστεγους και συμπολίτες μας,οι οποίοι πλέον αναγκάζονται να εγγραφούν στις λίστες συσσιτίων της Εκκλησίας.
Οι οργανώσεις της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» και «Αποστολή» έχουν πλέον την ευθύνη καθημερινής τροφοδοσίας για περισσότερα από 10.000 άτομα και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Η επιδρομή της φτώχειας αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Η Εκκλησία αναζητά τη βοήθεια του Στρατού για να δημιουργήσει και χώρους υποδοχής μεταναστών οι οποίοι φθάνουν στη πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Ο κ.Μπεγλίτης δεσμεύτηκε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να βοηθήσει:
Να είστε βέβαιος πως σ’ όλη την Ελλάδα και στο λεκανοπέδιο Αττικής, ανενεργά στρατόπεδα, ανενεργές επιχειρησιακά υποδομές τίθενται από την πλευρά μας στη διάθεσή σας έτσι ώστε να επιτελείτε με τον καλύτερο τρόπο, απρόσκοπτα, δίχως προβλήματα, αυτή τη βαθιά ανθρωπιστική και κοινωνική αποστολή σας»,είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.