Επιστολή απόγνωσης Ελλήνων στρατιωτικών από Αφγανιστάν!

Η επιστολή που έφθασε στο Onalert ,μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,ξεκίνησε από το μακρυνό Αφγανιστάν. Αποστολείς Έλληνες στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί. Τα όσα περιγράφουν είναι σημαντικά και χρήζουν άμεσης έρευνας και επίλυσης των προβλημάτων που θέτουν. Δεν πρόκειται για την άνεσή τους. Πρόκειται για την ασφάλειά τους. Για την ίδια τους τη ζωή. Όλο το κείμενο της επιστολής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

«Σας στέλνουμε το παρόν κείμενο από το Pol-e-Charki που βρίσκεται στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Είμαστε 18  Έλληνες στρατιωτικοί και εκπαιδεύουμε αντίστοιχους Αφγανούς στρατιωτικούς. Είμαστε εδώ 3 μήνες, ζούμε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε δωμάτια-κελιά διαστάσεων 1,5Χ2 μέτρα, χωρίς τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειες μας και για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα  με άδεια πληρώσαμε οι ίδιοι τα αεροπορικά εισιτήρια!

Το απίστευτο όμως είναι ότι τους επόμενους 3 μήνες μας είπανε ότι θα μείνουμε και οι 18 σε μια μεγάλη σκηνή(!!) Τι ασφάλεια μπορεί να μας παρέχει μια σκηνή και πως θα μείνουμε για 3 μήνες που η θερμοκρασία θα πέσει υπό του μηδενός εδώ στην      Καμπούλ;
 Ούτε ζώα να ήμασταν.              

Και όταν εκφράσαμε τις απορίες μας για αυτό το θέμα στο διοικητή μας, μας αποκάλεσε συνδικαλιστές!!!
Έλεος. Αυτή είναι η μέριμνα της Ελλάδας για αυτούς που στέλνει στο Αφγανιστάν για τόσους μήνες;
 Στο 2010 φροντίζει να μένουμε σε σκηνές και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο;
Σας εκλιπαρούμε να αναφέρετε το περιστατικό γιατί η κατάσταση εδώ έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο και είμαστε στο έλεος του θεού.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται και έχουμε αφήσει στην Ελλάδα οικογένειες και παιδιά.
Σας παρακαλούμε.»