«Φωτογραφική» μετάθεση στο εξωτερικό για συνεργάτη υπουργού;

Η χώρα βουλιάζει ,οι πολίτες βρίσκονται σε διαρκή απόγνωση,αλλά κάποιοι στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΣ ,πιθανόν να ζουν ακόμη σε άλλες εποχές! Στις εποχές που τα πάντα γίνονταν με “δόντι” και μέσω “του μπάρμπα από τη Κορώνη”.


Το Onalert αποκαλύπτει περίπτωση προκήρυξης θέσης-μετάθεσης και τοποθέτησης ανώτατου αξιωματικού στο εξωτερικό με “φωτογραφικές διαδικασίες”.Και όπως λένε οι πληροφορίες στη “φωτογραφία” απεικονίζεται  ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί σε υπουργικό γραφείο!!!

Πιθανότατα ο ΥΕΘΑ δεν έχει λάβει γνώση του θέματος,αφού η μετάθεση δεν αφορά στο προσωπικό του γραφείου του,αλλά σε άλλο υπουργικό γραφείο.

Καλό όμως είναι να ενημερωθεί και φυσικά αν αποδειχτεί ότι η τοποθέτηση είναι δια της …”φωτογραφικής” μεθόδου και χωρίς να υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα προσόντα για τον αξιωματικό , να επέμβει. Για να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα,ότι η “αξιοκρατία” δεν είναι μόνο λόγια ,αλλά και πράξεις.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

• 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 14.00 εκδόθηκε σήμα από το ΓΕΣ σχετικά με την προκήρυξη θέσεως και μετάθεση – τοποθέτηση ενός Συνταγματάρχη, στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ως εκπροσώπου του ΥΕΘΑ/Διευθύνσεως Οικονομικού στο τμήμα «ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ». Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα πολύ περίεργα σημεία του σήματος τα οποία και παραθέτουμε.

•Η προθεσμία υποβολής λήγει την 28 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 14.00 ενώ η αρμόδια Διεύθυνση Στρατιωτικού Προσωπικού του ΓΕΣ πρέπει να υποβάλλει προτάσεις μέχρι 18.00. Δηλαδή, τα σήμα φθάνει σε όλες τις Μονάδες-Σχηματισμούς-Στρατιωτικές Υπηρεσίες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 σε μη εργάσιμη ώρα και απομένει μόνο η Παρασκευή 25 και η Δευτέρα 28 και αυτή μισή για να το δουν όσοι είναι ενδιαφερόμενοι και να δηλώσουν! ! ! Δηλαδή όσοι πρόλαβαν , πρόλαβαν ενώ σε 4 ώρες η αρμοδία Διεύθυνση του ΓΕΣ πρέπει να υποβάλει πρόταση!!!

•Η θέση «ανοίγει» τον Ιανουάριο 2012
. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι αντικαταστάσεις γίνονται το καλοκαίρι γιατί υπάρχει τέτοια πρεμούρα να στείλουμε Στρατιωτικό τον Ιανουάριο. Δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις « της νεοδημιουργηθείσης θέσεως» από ήδη υπάρχοντα Στρατιωτικό που εκτελεί παρεμφερή καθήκοντα; Γιατί θα πρέπει να διπλοπληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος με την χώρα μας σε τέτοια άθλια δημοσιονομική κατάσταση;

•Σύμφωνα με τις υφιστάμενες σχετικές διαταγές για κάθε θέση Στρατιωτικού στο εξωτερικό ορίζεται σαφώς και κατηγορηματικώς ως απαραίτητο προσόν συγκεκριμένο επίπεδο γλωσσομάθειας και το πτυχίο με το οποίο πιστοποιείται αυτή . Στην διαταγή όμως προκήρυξης της θέσης αυτής αναφέρεται για πρώτη φορά ως προσόν τελείως αόριστα «γνώση αγγλικής ή γαλλικής» διάταξη που αντιβαίνει τα προαναφερθέντα. Στην συνέχεια οι φωτογραφικές διατάξεις γίνονται πιο συγκεκριμένες και αναφέρουν επίσης ως προσόν «την εργασιακή εμπειρία ενός τουλάχιστον έτους στο Υπουργείο στο τομέα οργάνωσης και διαχείρισης». Και πολύ λογικά κάποιος άλλος θα διερωτηθεί : «Μόνο στο Υπουργείο υπάρχει τομέας οργάνωσης και διαχείρισης»;

•Απαραίτητο προσόν για τοποθέτηση ανώτατου στο εξωτερικό είναι να έχει τελειώσει την ΑΔΙΣΠΟ.Οι πληροφορίες λένε ότι ούτε αυτό το τυπικό προσόν υπάρχει!

Επειδή υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής τάξεως το οποίο καταστρατηγεί την αξιοκρατία και επηρεάζει το φρόνημα των Αξιωματικών ο ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλος αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα στις «ιδιαίτερες φωτογραφικές διατάξεις» και στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μία πρόσληψη για κάθε πέντε απολύσεις και στις ΕΔ

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών.Τα λάθη του Μπεγλίτη να διορθώσει ο Αβραμόπουλος

Πάνω από 3.000 τραπεζικοί λογαριασμοί στο στόχαστρο ελέγχων. Ποιες οι κατηγορίες των καταθετών