«Φωτογραφική τροπολογία» κάνει άνω κάτω τις ΕΔ. Ποιοι ευνοούνται ,ποιοι θίγονται

Ανατροπή της στρατιωτικής ιεραρχίας των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων  από φωτογραφική τροπολογία στον ν. 3883/2010 
 
           
Το θέμα το οποίο έχει προκύψει είναι η εφαρμογή της παρ. 6 του Άρθρου 110 του Ν. 3978/11 η οποία και αναφέρει τα εξής:  ″Στην παράγραφο 2 του άρθρου 91 του ν. 3883/2010 (Α΄ 167), μετά το πρώτο εδάφιο προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής: «Ειδικότερα για όσους εκ των ανωτέρω προέρχονται από παραγωγικές σχολές του ΠΝ, ο χρόνος των υποπαραγράφων β και γ της παραγράφου 8 του όρθρου 5 του ν. 2439/1996 (Α΄ 219) υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου Αξιωματικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την κατάταξη τους».
           
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Onalert ,στρατιωτική πηγή:

 »Η παραπάνω ΄΄φωτογραφική΄΄ ρύθμιση, η οποία αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Συντάγματος, δεδομένου ότι προβλέπει το συνυπολογισμό του παραπάνω χρόνου ως χρόνου υπηρεσίας από την ημέρα  κατάταξης μόνο για τους προερχόμενους από τις παραγωγικές σχολές του πολεμικού ναυτικού,  ενώ για τους προερχόμενους από τις άλλες παραγωγικές σχολές του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας εξακολουθεί να ισχύει ως εναρκτήριος χρόνος υπολογισμού των 13 ετών  η ημεροχρονολογία αποφοίτησής τους (συμφώνως με την παρ.9 του 2439/96).
           
Δηλαδή στους τελευταίους (του ΣΞ κ της ΠΑ) δεν προσμετρούνται τα 2 έτη της Σχολής. Αυτό απλά σημαίνει ότι κάποιος Υποπλοίαρχος του ΠΝ για να προαχθεί στον βαθμό του Πλωτάρχη απαιτούνται 30 έτη συνολικής υπηρεσίας ενώ για τους Λοχαγούς και Σμηναγούς για να προαχθούν σε ταγματάρχες – Επισμηναγούς  αντίστοιχα απαιτούνται 32 έτη συνολικής υπηρεσίας.
 
           
Η παραπάνω διακριτική μεταχείριση των προερχομένων από το ΠΝ σε σχέση με τους προερχόμενους από τις άλλες παραγωγικές Σχολές του ΣΞ και της ΠΑ είναι παράνομη και πρέπει να εξαλειφτεί  με το να ισχύσει η ρύθμιση για όλους γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τις μισθολογικές απολαβές».