Για ανάγκη…εκδημοκρατισμού των ΕΔ,μίλησε ο Μπεγλίτης!

Δεν βλέπει κανένα θέμα στην επικοινωνία μέσω e-mail  του προσωπικού των ΕΔ με το υπουργικό γραφείο, ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης. Αντιθέτως βλέπει ανάγκη …εκδημοκρατισμού των ΕΔ,στις οποίες αν πιστέψουμε όσα λέει η Δημοκρατία ακόμη δεν έχει …καθιερωθεί. Όλα αυτά σε απάντησή του στη Βουλή!

Σχετικά με την απόφαση για την απευθείας επικοινωνία του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπεγλίτης τη χαρακτήρισε ως «κατεξοχήν δημοκρατική παρέμβαση που ενισχύει το ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» και τόνισε πως δεν υπονομεύει σε καμία περίπτωση την ιεραρχία και την πειθαρχία στο στράτευμα.
«Πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη σύγχρονη κοινωνία», επεσήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να φυσήξει αέρας δημοκρατικής και ελεύθερης έκφρασης στο στράτευμα, πάντοτε με σεβασμό και εμπιστοσύνη στην ιεραρχία και την πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων».
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από τη Ν.Δ. για την απόφαση αυτή και τους ισχυρισμούς στελεχών της για «επιχείρηση κομματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων», ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι σε όλο τον κόσμο τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους και πως η κριτική αυτή δεν έχει ουσιαστικά ερείσματα.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως σύντομα θα παρουσιαστεί νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκδημοκρατισμό των Ενώσεων Αποστράτων, τονίζοντας πως «ο ομφάλιος λώρος αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών, που κάποιοι συντηρούν, θα πρέπει να κοπεί».

Καιρός όμως να κόψει τον ομφάλιο λώρο και η εξουσία με τους αποστράτους. Ίσως ξεχνάει ο κ.Μπεγλίτης ότι ολόκληρο ΓΕΑ έχει κλαδάρχη…απόστρατο!