Η «κηδεία» της Άμυνας και της Ασφάλειας ,τα νέα μέτρα και οι «ιδιώτες» της ασφάλειας που περιμένουν

Η φωτογραφία είναι από την κινητοποίηση αστυνομικών στην Μυτιλήνη. Στην Αθήνα επέλεξαν τις κρεμάλες για να δείξουν στην κυβέρνηση τι σημαίνουν οι περικοπές, στο ακριτικό νησί επέλεξαν το φέρετρο για να στείλουν το μήνυμα ότι η ασφάλεια, η άμυνα αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που τις υπηρετούν “σβήνουν”.

Τα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα θα είναι πράγματι το τελειωτικό χτύπημα για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας. Και οι δραματικές επιπτώσεις στις ζωές τους δεν είναι δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστη και την λειτουργία ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας.

Η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να αντιδράσει στις απαιτήσεις της τρόϊκας ακόμη και σ΄ αυτούς τους ευαίσθητους τομείς. Η αγωνία της τώρα είναι πως θα διαχειριστεί τις αντιδράσεις και το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα προκύψει. Και είναι αυτή η αγωνία που την οδηγεί από το ένα λάθος στο άλλο. Το “μάχιμοι” και “πιο μάχιμοι” κάπως έτσι προέκυψε.

Και επί της ουσίας τι θα γίνει;

Οι ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Και αυτό θα γίνει. Έστω κι αν το προσωπικό τους καλείται να το κάνει πλέον με μισθούς-φιλοδώρημα. Έστω κι αν οι ελλείψεις που έχουν ήδη προκύψει είναι τεράστιες και δυσκολεύουν κι άλλο τη δουλειά τους.

Αυτό το τελευταίο να το κρατήσουμε. Οι εμφανίσεις των Χρυσαυγιτών στις γειτονιές σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια δεν είναι τυχαίες. Αυτό που τόνιζαν όλοι αυτοί οι “υπερπατριώτες” ήταν οτι “φωνάξαμε την αστυνομία να ελέγξει …αλλά κώφευε”! Τους διαφεύγει ότι τα αστυνομικά τμήματα όπως και πολλές στρατιωτικές μονάδες ψάχνουν προσωπικό με το τουφέκι; Όχι βέβαια. Να αναλάβουν ρόλο και “αντικατάστασης” επιδιώκουν και μέσα απ΄ αυτή καιροφυλακτούν οι “ιδιώτες της ασφάλειας και της Άμυνας” οι οποίοι ήδη έχουν ετοιμάσει τα “μαγαζάκια” τους. Οι “δουλειές” και τα λεφτά στο χώρο της ασφάλειας και της Άμυνας είναι πολλά αλλά ποτέ δεν περισσεύουν για τους μισθούς του πρσωπικού!

Το σχετικό “κλίμα” διαμορφωνεται ήδη με προτάσεις περί “πολιτοφυλακών” κι άλλων τέτοιων ανοησιών σε συνδυασμό βέβαια πάντα με το επιχείρημα ότι πληρώνουμε πολλά σε Άμυνα και ασφάλεια! Αυτά τα δύο μαζί περιέργως πάντα φέρνουν τους “ιδιώτες”.

Μην ξεχνάμε τι έγινε στην υγεία. Τηλέφωνα εταιρειών για να κλείνουμε ραντεβού με γιατρούς …να φάνε και οι κότες! Γιατρούς δεν έχουμε.