Η πορεία των στρατιωτικών,περιορίστηκε σε περίπατο στη Πλάκα!

Όπως γράφαμε,από το πρωί κανείς δεν έχει συνηθίσει τους στρατιωτικούς σε ρόλο διαδηλωτών. Ακόμη και όσοι έχουν αναλάβει να παίξουν ένα τέτοιο ρόλο ,όχι για να διαδηλώσουν ,αλλά για να δηλώσουν παρόντες σ΄ αυτή τη κοινωνία ,που τους θυμάται μόνο σε άσχημες στιγμές και ποτέ για τα προβλήματά τους.

Η συγκέντρωση στο μετρό της Ακρόπολης, έγινε αλλά το σχέδιο για πορεία-περίπατο μέσα από το Σύνταγμα και τους αγανακτισμένους και κατάληξη στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη όπου έχουν συγκέντρωση οι αστυνομικοί , δεν υλοποιήθηκε.

Με αφορμή… τη πολύ υψηλή θερμοκρασία ,οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι ,αποφάσισαν να κάνουν μόνο περίπατο,μεσα στα σοκάκια της Πλάκας και να καταλήξουν…για καφεδάκι.

Προφανώς πρόκειται για άλλη μία ένδειξη από τη πλευρά των στρατιωτικών ότι δεν είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν το σκοινί ,ούτε να κάνουν υπερβολές στο ζήτημα που λέγεται “συνδικαλισμός στις ΕΔ”.

Πιθανότατα υπάρχουν και επαφές με τη νέα ηγεσία του ΥΕΘΑ ,η οποία έχει κάνει σαφές μέσω του Π.Μπεγλίτη ότι “προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απόφασης του Αρείου Πάγου”. Η ανάληψη δράσης από το ΥΕΘΑ επιδιώκει τη συναίνεση των στρατιωτικών που “τρέχουν” εδώ και χρόνια την ιδέα ενός οργάνου που θα έχει ρόλο προώθησης αιτημάτων και προβλημάτων προς την ηγεσία,αλλά μέχρι εκεί.