Η «στρατηγός» Μέρκελ,οι ΕΔ σαν μηχανισμός καταστολής και οι πρόθυμοι των Αθηνών

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας η οποία δίνειτο δικαίωμα στις ΕΔ της χώρας να εμπλακούν σε “αντιτρομοκρατικές” επιχειρήσεις, είναι ένα θέμα που θα μας απαχολήσει κι εμάς κι όλες τις χώρες της Ευρώπης που μαστίζονται από τη κρίση,την οποία το Βερολίνο “θρέφει”.

Ανατρέποντας απόφαση του ίδιου δικαστηρίου του 2006, “λύνει” τα χέρια των Γερμανών στρατηγών για επιχειρήσεις εντός της Γερμανίας κατά τρομοκρατών. Αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο τρομοκράτης;

Μπορεί η απόφαση να αναφέρει ότι οι Γερμανικές ΕΔ δεν θα έχουν εμπλοκή σε διαδηλώσεις, αλλά το να “βαφτιστεί” μια κοινωνική αντίδραση ως “τρομοκρατία” είναι το μόνο εύκολο. Το παράδειγμα το έχουμε δίπλα μας. Η Τουρκία αποκαλεί συστηματικά τους αντάρτες του PKK τρομοκράτες και κάθε κείμενο που αναφέρεται σ΄ αυτούς απαραιτήτως κλείνει με την επισήμανση ότι “το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση”.

Υπερβολές θα πείτε πολλοί. Θα λέγαμε ότι μπορεί να είναι μια πρώϊμη συζήτηση η πιθανότητα να δούμε στρατιωτικές δυνάμεις να κάνουν περιπολίες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αλλά καλό είναι να αρχίσουμε να προβληματιόμαστε. Η σπουδή της Μέρκελ να “πάρει” την απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Στην Ελλάδα ,δεν είναι μυστικό, υπάρχουν ήδη πολλοί “πρόθυμοι” να στηρίξουν τέτοιες “λύσεις” . Οι προτάσεις για δημιουργία πολιτοφυλακής -και μάλιστα μέσα από τη Σχολή Ευελπίδων- ,τα “στρατιωτικοποιημένα” τμήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής κι άλλα πολλά που προς το παρόν μας φαίνονται γραφικά, κάτι δείχνουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις το 2008, τη νύχτα που σκοτώθηκε ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος ,υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που πρότεινε την έξοδο του στρατού για να αντιμετωπιστούν οι βιαιότητες στο κέντρο των Αθηνών.