«Η χώρα δεν κινδυνεύει από τη συγκέντρωση των στρατιωτικών». Υποπτέραρχος γράφει

Του Γ. Παπακωνσταντίνου
Υποπτέραρχος (Μ) ε.α


Η  συνέντευξη τύπου φορέων που εκπροσωπούν ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς  και η ανακοίνωση για κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έχει προκαλέσει θετικά και αρνητικά σχόλια.

Τα αρνητικά σχόλια  τα καταλαβαίνουμε εν μέρει, διότι ο συνδικαλισμός δεν ήταν  στον τρόπο σκέψης μας και στην λογική μας και
για τον λόγο αυτό η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας μας θεωρούσε δεδομένους.

Αρνητικά σχόλια  θα έπρεπε να έχει προκαλέσει  η απουσία από την κοινή κινητοποίηση ε.ε. και ε.α. των τριών θεσμοθετημένων ενώσεων αποστράτων όπως αυτές ευαγγελίζονται ότι είναι. Η απουσία τους όμως ήταν αναμενόμενη διότι πάντα ήταν απούσες στα προβλήματα των στρατιωτικών.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών έχουν μειώσει σημαντικά τους μισθούς των  ε.ε. και τις συντάξεις των   ε.α. στρατιωτικών όπως και των άλλων  εργαζομένων   και  συνταξιούχων στην χώρα.

Η περαιτέρω μείωση των μισθών  και των συντάξεων  μας  που σχεδιάζεται θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση  και ισοπέδωση της αξιοπρέπειας μας.

Η απόγνωση, ο θυμός,  η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα για το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας,  το ξεπούλημα της χώρας,  η αδιαφορία και ο εμπαιγμός της πολιτείας   μας  ‘’κατεβάζουν  στον δρόμο’’.

Οι στρατιωτικοί ε ε. και ε.α.,  αναπόσπαστο κομμάτι   του Ελληνικού λαού,   ‘’κατεβαίνουμε στον δρόμο’’  όπως κάθε  Έλληνας πολίτης που σέβεται και  αγαπά την χώρα του και αγωνιά  για το μέλλον της.

Η χώρα δεν  κινδυνεύσει από μία συγκέντρωση ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών και όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά από ποιούς κινδυνεύει.