Ιπτάμενος διοικητής στη ΣΤΥΑ,στον αέρα οι τεχνικοί!

Στο πόδι όλοι οι …ΣΤΥΑτζήδες! Η τοποθέτηση ιπτάμενου διοικητή στη ΣΤΥΑ, έχει ανάψει τα αίματα και ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει πάλι για το πτητικό επίδομα.Ενδεικτική είναι η επιστολή που δημοσίευσε η ιστοσελίδα των αποφοίτων της ΣΤΥΑ.Πρόκειται για την επιστολή του παλαιού διοικητή σμηναρχου ε.α Δημήτρη Ραχούτη την οποία αναδημοσιεύουμε:

“Πράγματι ξαφνιάστηκα, όταν σήμερα πήρα μια πρόσκληση να παρευρεθώ στην παράδοση παραλαβή της Διοίκησης της Σχολής μας που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου. Δεν περίμενα ποτέ όμως ότι, ένας Ταξίαρχος Ιπτάμενος, θα ήταν ο νέος Διοικητής. Μετά από μια ιστορική διαδρομή Διοίκησης 61 χρόνων από άξιους συναδέλφους αξιωματικούς από την Σχολή μας, που πέρασαν τόσες και τόσες δυσκολίες που κατάφεραν να κρατήσουν στην υψηλότερη επίδοση αυτόν τον ιερό χώρο, μέσα από αγώνες, προβλήματα και αδυναμίες, για μια στιγμή χάθηκαν όλα.
Μια σχολή που ξεκίνησε από Μοίρα, έγινε Σμηναρχία και άξια ονομάστηκε Διοίκηση, κατάφερε στα τόσα χρόνια να παραδώσει στην Αεροπορία μας επιτυχημένους τεχνικούς που επάνδρωσαν Πολεμικές Μοίρες, Αεροπορικά Κέντρα, Διοικήσεις και τόσα άλλα κέντρα αντιαεροπορικής άμυνας. Σήμερα όλοι αυτοί νιώθουν τόσο λυπημένοι που η Ηγεσία της Αεροπορίας ποδοπάτησε όλα αυτά τα όνειρα και απογοήτευσε τις χιλιάδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, απαξιώνοντας το κύρος τους, τις γνώσεις τους την ικανότητά τους, την τεχνική κατάρτισή τους.
Φάνηκε πλέον ότι οι αξιωματικοί προερχόμενοι από την Σ.Τ.Υ.Α μας, δεν είναι ικανοί για Διοίκηση και είναι κατάλληλοι μόνο για χαμαλίκι, μόνο για να τρέχουν στην πίστα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και αυτό το αποφάσισαν, ποιοί; εκείνοι που έφτασαν εκεί που είναι τώρα, βοηθούμενοι από αυτούς τους τεχνικούς, που με πολύ ευθύνη , σωστή συνείδηση, υπευθυνότητα και ασφάλεια, ετοίμαζαν μέσα στις χειρότερες συνθήκες εργασίες, τις ατέλειωτες ώρες, νύχτα και μέρα, το αεροσκάφος και μέσα από τις στιβαρές παλάμες τους, το παρέδιδαν σε αυτούς που σήμερα είναι οι ηγήτορες μας. Και αυτοί έτσι για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, αποφάσισαν  μετά από τόσα χρόνια να σβήσουν με μια κοντυλιά μια μεγάλη ιστορία της σχολής μας.
Από τις 9 Σεπτεμβρίου, η Διοίκηση της Σχολής Σ.Τ.Υ.Α, έρχεται στα χέρια των Αξιωματικών Ιπταμένων. Σε λίγο θα δούμε Σμηνάρχους ιπταμένους ως Υποδιοικητές και στις Διευθύνσεις της Σχολής και βέβαια μοιράρχους αντί Ανθυποσμηναγούς προερχομένους από την Σχολή μας, να αναλαμβάνουν επισμηναγοί ιπτάμενοι. Φαίνεται ότι πια οι Πολεμικές Μοίρες δεν χρειάζονται στελέχωση. Όλα πάνε τόσα καλά δόξα σοι ο Θεός…
Πιστεύω όλοι αυτοί θα πούνε ότι, γίνονται αυτές οι φοβερές αλλαγές για να αναβαθμισθεί η Σχολή, να βλέπουν οι μαθητές Ταξίαρχο Διοικητή και να χαίρονται και να κάνουν όνειρα, όπως τα δικά μας όνειρα που περιμέναμε κάποια στιγμή η Ηγεσία μας, θα έβλεπε και λίγο χαμηλά και θα μας έδινε την δυνατότητα, σε όσους είχαν τα κατάλληλα προσόντα να έπαιρναν εκείνο τον αποστρατευτικό βαθμό του ταξιάρχου. Εύγε στην άξια ηγεσία μας, μεγάλη η αναβάθμιση της Σ.Τ.Υ.Α!!!!!
Και εγώ με την πρόσκληση τί θα πρέπει να κάνω, Να παραβρεθώ σε αυτήν την όμορφη τελετή, να δώ την Σχολή που υπηρέτησα με τόση αγάπη, να αναβαθμίζετε και να χαίρομαι.!!!!!!! Τί ειρωνεία..
Αγαπητοί μου Φίλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Σ, ξέρω τους διαχρονικούς σας αγώνες που έχετε δώσει για το θέμα αυτό, τις επισκέψεις στα επιτελεία και τις Διοικήσεις, τις υποσχέσεις των ανωτέρων και όλο το σκοτεινό παρασκήνιο για όλη αυτήν την αδικία αλλά  και για τόσα άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν την κατηγορία μας. Νιώσατε και εσείς από κοντά την αναλγησία, την αδιαφορία, την προσπάθεια της υποβάθμισης μας… Νιώθω την πικρά σας, όμως νιώθω ότι αγωνιστήκατε με όλες τις δυνάμεις να κρατήσετε αυτό το οχυρό ψηλά. Συγχαρητήρια για ότι κάνατε και για ότι κάνετε!!! Σας ευχαριστούμε..
Εύχομαι επιτυχίες σε όλους..
 
Με εκτίμηση
Δημ. Ραχούτης
Σμήναρχος ε.α”

ΣΤΥΑ