Και οι οικολόγοι ζητούν εξηγήσεις για την «άσκηση καταστολής».

Εξηγήσεις ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με σημερινή τους επιστολή, σχετικά με προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Κορομηλά» στην Αργυρούπολη Κιλκίς στο πλαίσιο της άσκησης «Καλλίμαχος»  υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Στην άσκηση αυτή εμφανίζονται δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού να επιτίθενται από κοινού με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας-οδηγούς ειδικά εκπαιδευμένων για καταστολή σκύλων- σε άοπλους πολίτες που διαδηλώνουν.
Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα στο γενικότερο κλίμα περικοπών στον δημόσιο τομέα, ένα πεδίο εξακολουθεί να εξαιρείται, προσελκύοντας την ιδιαίτερη φροντίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης: αυτό της καταστολής των αντιδράσεων από τους πολίτες. Η συμμετοχή και τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δε δρά εκτός συνόρων, καθιστά ανεπαρκείς τις προφάσεις ότι η άσκηση προορίζεται μόνο για δράση στο εσωτερικό τρίτων χωρών. Ακόμα κι έτσι, όμως, αναρωτιόμαστε εάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα κατακτήσουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και περισσότερη δημοκρατία με την καταστολή ή έτσι διαιωνίζουμε την διαφθορά, την καταπίεση και τις τάσεις μετανάστευσης των πολιτών τους».