«Κινδυνολόγοι» παίζουν με τη κρίση και δίνουν «χαρά» στους Τούρκους.Ψυχραιμία


Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει.Είναι πολύ δύσκολο τις ώρες που περνάμε είναι αλήθεια,αλλά όλοι μας και κυρίως όσοι έχουν σχέση με τα ΜΜΕ ,έντυπα ή ηλεκτρονικά,πρέπει να δειξουμε τουλάχιστον υπεύθυνοι.

Η οποιαδήποτε ανεύθυνη ακρότητα αναπαράγεται και το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί όχι μόνο πανικό αλλά ακόμη μεγαλύτερη κατάθλιψη στους πολίτες.

Τα λάθη μπορεί να είναι ανθρώπινα αλλά υπάρχουν και “λάθη” που δεν χρειάζεται να σκεφτείς και πολύ για να καταλάβεις ότι γίνονται από την προσπάθεια κάποιων να κερδίσουν.Κι αυτό στις μέρες μας λέγεται εγκληματική ανευθυνότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ημερών η φήμη που διέσπειρε κάποιος απ΄αυτούς τους ανεύθυνους “περί επιτάξεων των ιδιωτικών περιουσιών” στην Ελλάδα,εμφανίζοντας ως …ντοκουμέντο μάλιστα και μία απόφαση του ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλου ,που ήταν “καρμπόν” των αποφάσεων που βγαίνουν κάθε χρόνο! Ο κ.Σπηλιόπουλος μπορεί να έβγαλε ανακοίνωση και να έβαζε τα πράγματα στη θέση τους,ωστόσο το “μικρόβιο” του πανικού πέρασε σε κάποιους πολίτες.

Και δεν είναι μόνο αυτό το ακραίο δείγμα ανευθυνότητας και κινδυνολογίας χωρίς όριο.

Δείτε πως εκμεταλεύονται οι Τούρκοι τα όσα γράφονται εδώ στην Ελλάδα:

 Αναπαράγοντας, κυρίως, δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τουρκικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν, αυτές τις μέρες, ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία «οι Έλληνες διπλωματικοί αδυνατούν, λόγω κρίσης, να πληρώσουν ενοίκια, μισθούς οδηγών και συνεργείων».

    Στα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Άγκυρα, όπου πήρε μέρος σε εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι «η ελληνική πρεσβεία δεν μπόρεσε να παραθέσει γεύμα σε εστιατόριο και αρκέστηκε σε περιορισμένη δεξίωση στην πρεσβεία».

   

Μιλώντας, ωστόσο, στο ΑΠΕ και σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτιος Ξύδας είπε ότι «αναπαράγονται στον τουρκικό τύπο δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και μάλιστα με μειωτικά σχόλια”.

   Γι΄ αυτό καλό είναι όλοι μας να είμαστε ψύχραιμοι.Αυτό μας κάνει πιο προσεκτικούς.Και όσους γράφουν αλλά και όσους διαβάζουν. Ειδικά οι δεύτεροι ,οι αναγνώστες μόνο με απόλυτη ψυχραιμία που βοηθάει τη λογική μπορούν να ξεχωρίσουν τις ειδήσεις από τη “κινδυνολογία”.