Κομματική αντιπαράθεση για τις κρίσεις πριν καν αρχίσουν!

«Φουντώνει» η κομματική αντιπαράθεση για τις κρίσεις στις ΕΔ…πριν ακόμη αυτές ξεκινήσουν.
Μετά τον ΥΕΘΑ και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,απάντησε στον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτη Τζήμα,ο οποίος είχε προειδοποιήσει προκαταβολικά τη κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επικείμενες κρίσεις.

«Επικρατεί ένα σύνδρομο πατρωνίας ή προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων από την συντηρητική παράταξη, πολύ περισσότερο όταν μέχρι πρόσφατα, πριν 1,5 χρόνο, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε αποφάσεις που είχαν δημιουργήσει μεγάλες αναταράξεις, στις Ένοπλες Δυνάμεις, πέρα από κάθε πρακτική,  πέρα από κάθε ηθική»,υποστήριξε ο Π.Μπεγλίτης σε συνέντευξή του και διαβεβαίωσε:

» Απολύτως τίποτα δεν έχουν να φοβούνται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουμε ένα στέρεο θεσμικό πλαίσιο, που υπερψηφίστηκε στη Βουλή περί ιεραρχίας και προαγωγών, όπου κατοχυρώνει απολύτως τα δικαιώματα όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την εξέλιξή τους».

Βέβαια δικαιολόγησε πλήρως όλες τις επαναφορές αποστράτων που έκανε η κυβέρνηση με το γνωστό επιχείρημα κάθε κυβέρνησης:

» Όλοι αυτοί οι αξιωματικοί που επανήλθαν είχαν δικαιωθεί τελεσιδίκως από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια και ήταν υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία να τους επαναφέρει. Πολύ περισσότερο, όταν πολλά απ’ αυτά τα στελέχη πραγματικά, με μια αξιοσημείωτη μακρά διαδρομή στις Ένοπλες Δυνάμεις, είχαν αποστρατευτεί, τουλάχιστον, με περίεργες διαδικασίες και με πολλά ερωτηματικά».