«Κρίσεις στις ΕΔ,ακόμη και χωρίς κυβέρνηση»!Πότε θα γίνουν και πως θα αποφευχθούν παρεμβάσεις


Σ΄ ένα πρωτόγνωρο σκηνικό αναμένεται να γίνουν κρίσεις στις ΕΔ! Γιατί κρίσεις δεν μπορούν να μην γίνουν! Ήδη έχουν καθυστερήσει δραματικά κι έχουν προκαλέσει πολλά και μεγάλα προβλήματα. Πότε και πως θα γίνουν; Και κυρίως -κι αυτό είναι το …πρωτοφανές- από που …θα πέσουν τα τηλέφωνα ,με τα δυο μεγάλα κόμματα πεσμένα στο καναβάτσο; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ,κρίσεις στις ΕΔ θα πρέπει να γίνουν σύντομα και μάλιστα κάποιοι λένε ότι δεν μπορούν να περιμένουν τις επόμενες εκλογές σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση. Η ημερομηνία της 17ης Ιουνίου που ακούγεται ως πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι πολύ μακρυά. Μπορεί η τροπολογία που είχε υπογραφεί να έλεγε ότι οι κρίσεις θα γίνονταν μέχρι τέλος Ιουνίου,αλλά αυτή η ημερομηνία είχε προσδιοριστεί με δεδομένο ότι θα υπήρχε κάποια κυβέρνηση.Τώρα που δεν υπάρχει ακόμη κι αν προκύψει κυβερνητικό σχήμα από τις επόμενες εκλογές,δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν κρίσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Συνεπώς,το σενάριο θέλει κρίσεις σύντομα,ακόμη και χωρίς κυβέρνηση! Θα είναι οι πρώτες…ελεύθερες κρίσεις; Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!

Ωστόσο η πολιτική πραγματικότητα είναι τέτοια που ενδέχεται να ζήσουμε κρίσεις στις ΕΔ με τις ελέχιστες παρεμβάσεις! Κι αυτό γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,τα κόμματα που κάθε φορά στις κρίσεις είχαν …το προνόμιο των παρεμβάσεων στις αποφάσεις προαγωγών και αποστρατειών,αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση απόλυτης αδυναμίας.Ποιος από τα επιτελεία των δύο μεγάλων -πρώην- κομμάτων έχει τη “πολυτέλεια” να ασχοληθεί με τις κρίσεις,με την θέρμη που γινόταν σ΄ άλλες εποχές;

Για να μην πετάμε στα σύννεφα ,ότι θα γίνει προσπάθεια παρέμβασης για συγκεκριμένες περιπτώσεις θα πρέπει να θεωρείται πιθανό.Όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι στρατιωτικοί ότι πλέον έχουν την ευκαιρία να αγνοήσουν εντελώς τα τηλεφωνήματα ,να κάνουν…προώθηση της κλήσης και να κρίνουν τα στελέχη με επαγγελματικά κριτήρια και μόνο.Θα το κάνουν;