Λαθρομετανάστες. Τους «μάζεψαν» με τη «σκούπα» αλλά το πρόβλημα είναι ακόμη εδώ!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για ακόμη μια φορά ,άλλη μία κυβέρνηση ,άλλος ένας υπουργός Δημοσίας Τάξεως,αποδεικνύουν αυτό που όλοι οι πολίτες πια δεν υποπτεύονται απλά ,αλλά το έχουν ως απόλυτη πεποίθηση.: οι Έλληνες πολιτικοί αντιμετωπίζουν τα πάντα ερασιτεχνικά, επιφανειακά και πάνω απ΄ όλα με κριτήρια…επικοινωνιακά! Αυτές οι εποχές όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί και οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί, παρά το “μαύρο” που έφαγαν, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αφορμή για τη διαπίστωση-πεποίθηση είναι το ζήτημα με τους λαθρομετανάστες και την επιχείρηση-σκούπα διαρκείας. Τους μάζεψαν -επιτέλους- αλλά …δεν ξέρουν τι να τους κάνουν!

Η εύκολη λύση να τους πάνε στη Θράκη ,στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή, περιοχές με τις οποίες οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να έχουν ασχοληθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και για άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα. Όπως για παράδειγμα ότι μια μικρή κάστα φανατικών επιχειρεί μεθοδικά να κάνει τη Θράκη …Τουρκία με το έτσι θέλω. Αλλά αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα και ασήμαντα θέματα για τους πολτικούς των Αθηνών.

Ο κ.Δένδιας ,όπως και πολλοί υπουργοί παλαιότερα θα πρέπει να έχει καταλάβει πια ότι το εύκολο είναι να μαζέψεις από τους δρόμους τους λαθρομετανάτες. Το δύσκολο είναι τι θα τους κάνεις μετά! Κι όπως αποδείχτηκε ούτε αυτή τη φορά το είχαν σκεφτεί. Δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα χώρο εντός της ελληνικής επικράτειας για να τους συγκεντρώσουν υπό έλεγχο. Πόσο μάλλον να βρουν λύση για να τους βγάλουν από τη χώρα.

Γιατί η λύση στο θέμα των λαθρομεταναστών δεν είναι να τους έχουμε εντός στρατοπέδων. Αυτό έχει μεγάλο κόστος και οικονομικό που δεν το αντέχουμε, αλλά και επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες που ξαφνικά θα βρεθούν να βιώνουν μια τελείως νέα πραγματικότητα.

Η λύση είναι αυτοί οι άνθρωποι να προωθηθούν στις χώρες τους. Και για να γίνει αυτό δεν αρκούν οι εντυπωσιακές μεν αλλά τελικά ανούσιες επιχειρήσεις-σκούπα που κατά καιρούς κάνουν οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως. Ο σχεδιασμός πρέπει να αρχίσει…ανάποδα. Να βρουν τρόπους προώθησης των λαθρομεταναστών εκτός των ελληνικών συνόρων και μετά να κάνουν το εύκολο που είναι να τους μαζέψουν.

Οι λύσεις εδώ που φθάσαμε -με δική μας ευθύνη- δεν είναι εύκολες . Αλλά επιτέλους πρέπει να βρεθούν και στην ανάγκη ας είναι και λύσεις που θα….στεναχωρήσουν τους Ευρωπαίους οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι κριτική στην Ελλάδα. Ίσως να ήρθε η ώρα ένας αριθμός λαθρομεταναστών που έτσι κι αλλιώς ήθελε να ταξιδέψει σε άλλες χώρες της Ευρώπης να μπορέσει να το κάνει. Για να καταλάβουν κι εκείνοι ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο για να το αντιμετωπίζει μόνη της η Ελλάδα.