OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μία από τα ίδια στο «συμμάζεμα» των στρατοπέδων.Κλείνουν…χωρίς να κλείσουν!

27/01/2012 - 00:23
Share on FacebookShare on Twitter

Τίποτα δεν αλλάζει! Το αναμενόμενο “συμμάζεμα” μονάδων και στρατοπέδων γίνεται ,όπου γίνεται “κουτσουρεμένο” και χωρίς ουσιαστικό κέρδος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΚΕΤΧ στη Πάτρα. Βουλευτής της περιοχής ,προφανώς για να ικανοποιήσει ψηφοφόρους κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Και τι απάντησε ο ΥΕΘΑ;

“Το ΚΕΤΧ λειτούργησε μέχρι και τη 2011 Β’ΕΣΣΟ ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ), συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων.
Το εν λόγω Κέντρο έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για τους στρατεύσιμους οπλίτες ειδικότητας τεχνίτη και ηλεκτροτεχνίτη τροχοφόρων οχημάτων.
Για τον εξορθολογισμό των λειτουργούντων ΚΕΝ αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η οριστική παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως ΚΕΝ και η συνέχιση της λειτουργίας του ως ΕΚΕ, από τη 2011 Γ΄ ΕΣΣΟ.
Το ΚΕΤΧ δεν δύναται να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως ΚΕΝ και ΕΚΕ, καθόσον κατά την περίοδο της κατάταξης του 2ου τμήματος κάθε ΕΣΣΟ, θα εκπαιδεύονται για 5-6 εβδομάδες παράλληλα και οι οπλίτες του 1ου τμήματος αυτής σε τεχνικές ειδικότητες (λειτουργία ως ΕΚΕ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσεπίλυτα προβλήματα στρατωνισμού, σίτισης και εν γένει διαβίωσης του προσωπικού, εξαιτίας της χωρητικότητας του Κέντρου και του μικρού χρονικού διαστήματος (1 εβδομάδα) που μεσολαβεί των κατατάξεων των δύο τμημάτων κάθε ΕΣΣΟ.
Πέραν των παραπάνω, εκτιμάται ότι η παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως ΚΕΝ και η λειτουργία του μόνο ως ΕΚΕ, δεν το υποβαθμίζει αλλά του προσδίδει νέα δυναμική, καθόσον το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης αναβαθμίζεται και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση τεχνικών ειδικοτήτων με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα την άριστη εξειδίκευση όλων των εκπαιδευομένων στις υπόψη ειδικότητες.
Επιπλέον, όλοι οι εκπαιδευόμενοι στις ειδικότητες του ΚΕΤΧ, σε αντίθεση με τους νεοσύλλεκτους οπλίτες, θα λαμβάνουν άδεια εξόδου σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας και Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα που θα εκπαιδεύονται στο υπόψη Κέντρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.
Τέλος, σημειώνεται ότι το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης των Πατρών έχει παραχωρήσει από το 2003 έκταση 14.793 m² από τους χώρους του ΚΕΤΧ για την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης των Πατρών”.

Tags: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49
ΕΛΚΑΚ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΛΚΑΚ: Εγκαινιάζει εμβληματική πρωτοβουλία εκπαίδευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων με το ΜΙΤ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

08/05/2026 - 14:57
κατάταξη
ΓΕΣ

Κατάταξη στον Στρατό Ξηράς για τους στρατεύσιμους της Β’ ΕΣΣΟ 2026 – Τα δικαιολογητικά και οι ημερομήνιες παρουσίασης

08/05/2026 - 10:19

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Απαντήσεις από το λογισμικό του drone που βρέθηκε στη Λευκάδα: Η έρευνα που θα ρίξει φως σε κατασκευαστή, πορεία και στόχους

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πιθανές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Ιράν: Το Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμο με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

Top News

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: Στη δημοσιότητα τα πρώτα 162 αρχεία για UFO μετά την εντολή Τραμπ

Snik: Η νέα τρυφερή φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του

Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ: «Ολοκληρώνεται το όμορφο ταξίδι μου, ήμουν 26 είμαι 46»

Με υπόκλιση αποχαιρέτισε τη Σία Κοσιώνη ο Βασίλης Χιώτης: «Τιμή μου», «δική μου η τιμή»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert