Μισθολόγιο:»Μπεγλίτη δεν σ΄εμπιστευόμαστε»,λένε στρατιωτικοί.

“Δεν σας εμπιστευόμαστε”! Οι στρατιωτικοί το λένε πλέον ανοιχτά και παραλήπτης του μηνύματος είναι η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ! Οι συνεχείς παλινωδίες,που έχουν να κάνουν με μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών είναι απολύτως λογικό να έχουν δημιουργήσει όχι μόνο ανασφάλεια αλλά κι ένα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Αυτό εκφράζεται και σε έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ το οποίο απευθύνεται στον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη και στο οποίο επισημαίνονται οι τελευταίες δηλώσεις του περί ενιαίου μισθολογίου και εξαιρέσεως απ΄ αυτό των στρατιωτικών.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ο ΥΕΘΑ είχε πει:

“Σημειώνεται ότι έχει ήδη εκδηλωθεί πρωτοβουλία προκειμένου να εξαιρεθούν οι μισθολογικές προαγωγές των Ν.2838/2000 και 3016/2002 του Στρατιωτικού Προσωπικού, από τις ρυθμίσεις της παρ. 5 του άρθρου 38 του Ν.3986/2011, με τις οποίες έχουν ανασταλεί από 01-07-11. Τα μέτρα και οι επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, ισχύουν για όλα τα στελέχη του κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και τους δημόσιους λειτουργούς, χωρίς την εξαίρεση των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρ’ όλα αυτά υπερασπιζόμαστε το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί αναγνωρίζουμε ως Κυβέρνηση και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες υποστηρίζουν το λειτούργημά τους και υπό τις οποίες εργάζονται».

•Ο ΣΥΣΜΕΔ ρωτά ποια είναι αυτή η πρωτοβουλία,από ποιον και πότε εκδηλώθηκε και φυσικά αν έχει αποτέλεσμα.
 

  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ είχε δηλώσει:
«… Θα μπορούσα να απαντήσω χαϊδεύοντας αυτιά, ότι θα μπορούσαν να ζουν με πολύ καλύτερους μισθούς, με πολύ καλύτερα επιδόματα τα στελέχη των Ε.Δ. …. Οι στρατιωτικοί μας είναι και θα παραμείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου. Αυτό είναι σαφέστατο και από την Κυβέρνηση και από τον πολιτικό Προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα υπερασπιστούμε την αποστολή τους.  
                
 
•Ο ΣΥΣΜΕΔ ρωτά τον υπουργό:
 
“Γιατί ενώ, κατά τις αναφερόμενες δηλώσεις, οι στρατιωτικοί θα εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο εν τούτοις συμπεριλήφθησαν στις διατάξεις για την αναστολή χορήγησης συγκεκριμένων επιδομάτων τους και μάλιστα σε αντίθεση με τους λοιπούς, που συμπεριλαμβάνονται στις ίδιες διατάξεις, η χορήγηση των επιδομάτων αυτών αναστέλλεται εσαεί (ωσότου δηλαδή θεσπιστεί κάποιο μισθολόγιο και για αυτούς);

Και ο ΣΥΣΜΕΔ καταλήγει:

“Η μέχρι σήμερα πρακτική έχει καταδείξει ότι αναγγελλόμενες για το (άγνωστο) μέλλον προτάσεις, από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας, προς βελτίωση και επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων ή για διόρθωση υφιστάμενων δυσχερειών, τροποποιούνται ή αναιρούνται πλήρως υπό την πίεση των επικρατουσών συνθηκών της συγκεκριμένης μελλοντικής χρονικής στιγμής, οι οποίες τελικώς επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο και προσδοκώμενο αποτέλεσμα”.