Μισθολόγιο στρατιωτικών.Ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών

Θα κάνουν Χριστούγεννα με νέο Ειδικό Μισθολόγιο οι στρατιωτικοί; Μάλλον δύσκολο αν λάβουμε υπ΄ όψη την απόλυτη στασιμότητα που χαρακτηρίζει τη κυβέρνηση Παπαδήμου. Συζητήσεις επί συζητήσεων και προσπάθεια να αποφύγουν την ανακοίνωση νέων περικοπών που το οικονομικό επιτελείο υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έχει αποφασίσει.

Γίνεται μια προσπάθεια για να υποβληθεί στον Βενιζέλο κοινή πρόταση ΥΕΘΑ και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,αλλά αυτό δεν διασφαλίζει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς η διατύπωση κοινής πρότασης δεν είναι ούτε αυτονόητη ,ούτε εύκολη. Κι αυτό γιατί υπάρχουν προβλήματα,όπως για παράδειγμα η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών πουτο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας δεν δέχονται …με καμία κυβέρνηση.Γιατί όπως σωστά επισημάνατε με μηνύματά σας στο Onalert, “το 80% εξ’ αυτών είναι απλοί αστυφύλακες, λιμενοφύλακες, πυροσβέστες κλπ, και μόνο στη μισθολογική προαγωγή προσδοκούν, αφού η βαθμολογική προαγωγή τους είναι από ανύπαρκτη έως πολύ περιορισμένη.

Από την άλλη η επιτροπή του ΥΕΘΑ η οποία προσπαθεί να διατυπώσει τη δική της πρόταση δεν έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα αυτό το ζήτημα.Αλλά αυτό θα αποτελέσει μέγα πρόβλημα για ΕΠΟΠ,ΕΜΘ ,Μόνιμους Υπαξιωματικούς αλλά και μεγάλο αριθμο αξιωματικών πλην των ανωτάτων.

Όπως λογικά αναφέρουν μηνύματα που φθάνουν στο Onalert η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών μπορεί να οδηγήσει σε “ισοπέδωση της πλειοψηφίας των στρατιωτικών”

Εκτός από την πρόταση της επιτροπής του ΥΕΘΑ για το μισθολόγιο,αναμένεται με ενδιαφέρον και η πρόταση του ΣΥΣΜΕΔ, η οποία σύμφωνα με όσα λέγονται θα γίνει γνωστή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι οι στρατιωτικοί θα περάσουν γιορτές όχι μόνο δύσκολες οικονμικά αλλά και αγωνιώδεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Δομή των ΕΔ και η παραφιλολογία περί «Εθνικού Συμφέροντος»

Τον «πολιτικό αυτισμό» φοβούνται οι στρατιωτικοί για το νέο Ειδικό Μισθολόγιο

Σε αναμμένα κάρβουνα οι στρατιωτικοί για το  μισθολόγιο.Άρθρο του Α.Τσουκαράκη

Ασύλληπτο! 117 βουλευτές,ζητούν εκατομμύρια αναδρομικά! Όλα τα ονόματα

Ακης Τσοχατζόπουλος: Δεν θα εισπράξω κανένα, τυχόν, αναδρομικό ποσό

Κοινοτικά κονδύλια για προγράμματα διανομής τροφίμων σε άπορους,ζητά Έλληνας ευρωβουλευτής