«Μπάχαλο» οι μεταθέσεις! Ιούνιος μήνας και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί!!!

“Τσουνάμι” εκνευρισμού και αγανάκτησης απειλεί να πνιξει το νέο σύστημα μεταθέσεων με τα μόρια που θέλησε να επιβάλει από φέτος η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ. Αποτέλεσμα: το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού στο Στρατό Ξηράς να μην γνωρίζει ακόμη που μετατίθεται και που τοποθετείται με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να βρίσκονται σε πλήρη ανασφάλεια για θέματα που κανονικά θε έπρεπε να έχουν ήδη επιλύσει.

Για παράδειγμα πολλοί στρατιωτικοί δεν γνωρίζουν που πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους για τη νέα σχολική χρονιά! Η τραγικά μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκτός από την ανασφάλεια και τον εκνευρισμό που δημιουργεί στο προσωπικό, δημιουργεί και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Στρατού Ξηράς.

Το πρόβλημα αφορά και στις τοποθετήσεις εξωτερικού,όπου υπήρξαν μεγάλες περικοπές θέσεων και φαίνεται ότι το “μαγείρεμα” έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο για να τακτοποιηθούν όλα τα …αιτήματα.

Προβληματική είναι η κατάσταση και στις μεταθέσεις της ΠΑ, όπου εκ των προτέρων υπάρχουν τεράστια παράπονα. Ουδεμία έκπληξη βέβαια στο συγκεκριμένο Β’ Κλάδο.

Το ΠΝ δεν αντιμετωπίζει τόσο οξύ πρόβλημα.

Όπως λένε αξιωματικοί ,”επειδή είναι δεδομένο ότι έχουν γίνει πολλά …φάουλ στις μεταθέσεις -ειδικά στη ΠΑ- τι θα γίνει όταν αρχίσουν οι προσφυγές; Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πότε θα γίνουν τελικά οι μεταθέσεις;”