Νικηφόρα η πρώτη δικαστκή μάχη για το σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια.

Μια θετική εξέλιξη στο θέμα της στέγασης του Μουσείου Καβάφη στην Αλεξάνδρεια για το οποίο σας γράφαμε προχθές έδωσε μια δικαστική απόφαση.
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο κατοικούσε κάποτε ο σπουδαίος ποιητής μας και σήμερα έχει μετατραπεί σε Μουσείο, έχασε τη δίκη για έξωση που είχε κάνει εναντίον του Ελληνικού κράτους.

΄Όπως δήλωσε στο ON ALERT ο Αιγύπτιος δικηγόρος κ.Αλαά Σάαντ , που έχει αναλάβει την υπόθεση, η δικαστική απόφαση είναι μεν μεγάλη ανάσα για τη σωτηρία του Μουσείου Καβάφη, αλλά ακόμη δεν κερδήθηκε ο πόλεμος, καθώς ο ιδιοκτήτης ενδέχεται να υποβάλει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. «΄Εχουμε ακόμη πολλά βέλη στη φαρέτρα μας για να αγωνιστούμε για το Μουσείο Καβάφη», πρόσθεσε «και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας».

Για τους λάτρεις του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, αλλά και για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, έχει μεγάλη σημασία να διασωθεί το Μουσείο Καβάφη και κάποιοι τολμηροί ευελπιστούν να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αγορά του κτιρίου και να μετατραπεί σε έναν πολυπολιτισμικό χώρο προώθησης του ελληνικού πνεύματος.

Το Μουσείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα ακόμη και στους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς και προβάλλεται πολύ συχνά από διάφορα αιγυπτιακά και αγγλόφωνα περιοδικά.

Η φωτογραφία είναι από το 2004,όταν ο τότε πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής και η σύζυγός του είχαν επισκεφθεί το σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια.