Ο Μπεγλίτης υπερασπίζεται το Ειδικό Μισθολόγιο και όλοι…ανησυχούν!

Θα υπερασπιστεί το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών ,υποστηρίζει ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης,προκαλώντας μάλλον μεγαλύτερη ανησυχία! Κι αυτό γιατι κάθε φορά που αυτή η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για κάτι τους στρατιωτικούς,όλα πήγαιναν στραβά!
Κατ΄ αρχήν ουδείς γνωρίζει τι θα προβλέπει αυτό το Ειδικό μισθολόγιο και γιατί θα είναι καλύτερο από το ενιαίο.
Επιπλέον ο ΥΕΘΑ ,μάλλον παίζει με τα νεύρα των στρατιωτικών ,”πανηγυρίζοντας” επειδή το επίδομα ειδικής απασχόλησης κόπηκε μόνο 10%! Ο κ.Μπεγλίτης έχει πείσει τον εαυτό του ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί ήταν καλοπληρωμένοι προ κρίσης. Δεν είναι έτσι και κάποιος πρέπει να του το εξηγήσει.
Απαντώντας πάντως στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ.Λεονταρίδη ο κ.Μπεγλίτης είπε για τις περικοπές:

“Από πλευράς ΥΠΕΘΑ, βούληση και στόχος είναι η δίκαιη ρύθμιση των μισθολογικών αιτημάτων των στελεχών εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εκδηλωθεί πρωτοβουλία προκειμένου να εξαιρεθούν οι μισθολογικές προαγωγές των Ν.2838/2000 και 3016/2002 του Στρατιωτικού Προσωπικού, από τις ρυθμίσεις της παρ. 5 του άρθρου 38 του Ν.3986/2011, με τις οποίες έχουν ανασταλεί από 01-07-11.
Τα μέτρα και οι επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, ισχύουν για όλα τα στελέχη του κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και τους δημόσιους λειτουργούς, χωρίς την εξαίρεση των Ενόπλων Δυνάμεων.   

Παρ’ όλα αυτά υπερασπιζόμαστε το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί αναγνωρίζουμε ως Κυβέρνηση και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες υποστηρίζουν το λειτούργημά τους και υπό τις οποίες εργάζονται”.